Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ποιόν πίνακα κρύβει ο Γιώργος στο Μαξίμου;


Πολύς λόγος και ντόρος έγινε (και όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες) σχετικά με τον κρυμμένο πίνακα που βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκείνον τον πίνακα, δηλαδή, που με περισσή αφέλεια αλλά και κακογουστιά, προστατεύεται από κάποιο μπλε χαρτί όποτε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συνεντευξιάζεται στον συγκεκριμένο χώρο.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, ένα κακό μοντάζ "φανέρωνε" έναν πίνακα στον οποίο μία ομάδα τριών εβραίων ιερωμένων να σκέπτονται-διαλογίζονται (το κακό μοντάζ φαινόταν από το παράγωνο του "πίνακα" και την έλλειψη της σωστής προοπτικής του).
Τί συμβαίνει όμως; Τί κρύβει ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο άκομψα από τους Έλληνες πολίτες;
Ο πίνακας με τίτλο "Η Ελλάς ευγνωμονούσα", του Θεόδωρου Βρυζάκη, που κοσμούσε το Πρωθυπουργικό γραφείο, αντικαταστάθηκε από τον πίνακα: "Ατέρμονο πεδίο - Δελφοί" του καλλιτέχνη Θεόδωρου Στάμου.
Περισσότερα έργα του Θ. Στάμου
εδώ και άλλα "ατέρμονα πεδία" εδώ.
Τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση της ΓΓΕ, σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Δείτε την απάντηση:


Δική μας υπόθεση δεν είναι να κρίνουμε το έργο του καλλιτέχνη, όπως δική μας υπόθεση δεν είναι να κρίνουμε τους λόγους αγοράς αυτού του έργου. Ίσως, όμως, δική μας υπόθεση - απορία να είναι γιατί αντικαταστάθηκε ένας πίνακας σημειολογικός για την χώρα μας με έναν πίνακα που πολλοί θα τον αποκαλούσαν ιδιόρυθμο, αλλά και άσχετο με τον χώρο στον οποίο τοποθετήθηκε.
Καλή η τέχνη Γιώργο μου, αλλά μερικές φορές (αν όχι πάντα) προδίδει και την ψυχή του ανθρώπου, τα είναι και τα θέλω του, τα πιστεύω και τα ιδανικά του... Αν μπορούσες να μας έδινες και μία συνέντευξη για τον πίνακα που επέλεξες να τοποθετήσεις και στη συνέχεια να μας τον κρυβεις, θα μας έλυνες πολλές απορίες...
Τελικά, υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι άβυσσος;
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...