Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ" ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΓΔΜ

Έντονα αντέδρασε στον ΟΗΕ το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για την απαλοιφή του προσδιορισμού «μακεδονικής» από τη γλώσσα της χώρας, στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων ορολογίας των Ηνωμένων Εθνών (πρόκειται για την ιστοσελίδα http://unterm.un.org η οποία αποτελεί άτυπο εγχειρίδιο ορολογίας για τις μεταφραστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το υπουργείο Εξωτερικών «σχετικά με την ανεπίτρεπτη παρέμβαση σε έγγραφο του ΟΗΕ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και απέστειλε έντονο διάβημα προς το Γραφείο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μουν, καθώς και προς την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών». Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του γεγονότος στα ΜΜΕ της χώρας. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κάνει λόγο για «ελληνικό σαμποτάζ», ενώ ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ο Βάσκο Ναουμόφσκι, «έδειξε» την ελληνική πλευρά, ως «υπεύθυνη» για το περιστατικό: «Τα τελευταία είκοσι χρόνια, υπάλληλοι από μία χώρα που εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πλήξουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα μας. Όμως όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα για την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η πολιτική της στο ζήτημα της ονομασίας οδηγεί τη χώρα σε «διασυρμό». Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα ότι ο προσδιορισμός «μακεδονικός-ή-ό» για την γλώσσα της χώρας, καθώς και για τα θεσμικά όργανα της χώρας, έχει απαλειφθεί και από την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στην ΠΓΔΜ που δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες. ΠΗΓΗ

2 σχόλια :

  1. Επανέφερε ο Ο.Η.Ε. το "Macedonian" για τη γλώσσα της FYROM !!!

    Δεν πρόλαβαν να γράψουν τη χθεσινή μας ανακάλυψη τα Ελληνικά ΜΜΕ, και μόλις πριν από 1 λεπτό, ο ΟΗΕ ξανάλλαξε την κάρτα της FYROM και πρόσθεσε στο πεδίο γλώσσα την εξής περιγραφή:

    Macedonian (of the former Yugoslav Republic of Macedonia)

    http://unterm.un.org/dgaacs/unterm.nsf/WebView/5DAA91633F2A4F8285256DC700440A6B?OpenDocument

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΤΟΣΟ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ" ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...