Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο φαινόμενο που είχε ξανασυμβεί πριν από…372 χρόνια!!!


Την Τρίτη, που θα έχουμε την μεγαλύτερης διάρκειας νύχτα του χρόνου στο Δυτικό Ημισφαίριο, ο νυχτερινός ουρανός θα είναι σκοτεινότερος από ότι συνήθως λόγω ολικής έκλειψης της Σελήνης που θα συμπέσει με την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου, για πρώτη φορά στα τελευταία 372 χρόνια. 
Κατά την διάρκεια του φαινομένου η Σελήνη περνά πίσω από τον ίσκιο της Γης και έτσι μπλοκάρει το φως του ήλιου που συνήθως βλέπουμε να αντανακλάται στην σεληνιακή επιφάνεια. Το φεγγάρι σκοτεινιάζει, συχνά παίρνοντας χάλκινο ή βαθύ κόκκινο χρώμα, μέχρις ότου
περάσει και βγει από τον ίσκιο της Γης.
Η Βόρεια Αμερική και η Κεντρική Αμερική θα έχουν την καλύτερη θέα της ολικής έκλειψης της Σελήνης που θα διαρκέσει 72 λεπτά. Το φαινόμενο δεν θα είναι καθόλου θεατό στα περισσότερα μέρη της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της νότιας Ασίας. Σε άλλες περιοχές, όπως η Νότια Αμερική, η δυτική Αφρική, η βόρεια και η ανατολική Ασία, θα είναι δυνατόν να παρατηρηθεί μερική έκλειψη της Σελήνης.
Στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την ολική έκλειψη της Σελήνης, αρχής γενομένης από τις 8:33 το πρωί ώρα Ελλάδος. Από εκείνη την στιγμή η Σελήνη θα αρχίσει να κρύβεται σιγά-σιγά πίσω από τον ίσκιο της Γης. Για τους ίδιους κατοίκους, ολόκληρο το φεγγάρι θα βρίσκεται πίσω από τον ίσκιο της Γης στις 9:41 το πρωί, ώρα Ελλάδος. (VOA)

ypotheto

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...