Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συμφωνία για την ολοκληρωτική εξόντωση του λαού


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ
Συμφωνία για την ολοκληρωτική εξόντωση του λαού
Δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα και το εύρος των νέων ανατροπών που σχεδιάζουν οι ντόπιοι και ξένοι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας
Νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα επιφέρει πάγωμα και μειώσεις συντάξεων, μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας, περικοπές πλήθους κοινωνικών επιδομάτων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και παραπέρα μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, που πλέον απειλούνται και με «λουκέτο», αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, κλείσιμο νοσοκομείων, αλλά και πρόσθετα μέτρα ύψους 13 δισ. ευρώ που θα προσδιοριστούν το Μάρτη, φέρνει το νέο «επικαιροποιημένο μνημόνιο» (Μνημόνιο 3) που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η κυβέρνηση.
Η 2η κατά σειρά αναθεώρηση του Μνημονίου αποτελεί προϊόν συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα. Τα βάρβαρα μέτρα που περιέχει συζητήθηκαν και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν, αλλά και τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Ολι Ρεν που βρέθηκαν μέσα στη βδομάδα στην Αθήνα.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης κατά του...... εισοδήματος, των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού. Στο «επικαιροποιημένο μνημόνιο» υπάρχουν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, δίνονται κατευθύνσεις για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ενώ περιλαμβάνονται κατευθύνσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις που θα φέρουν νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καθορίζονται παράλληλα οι όροι βάσει των οποίων θα γίνει η παράδοση νέων χρυσοφόρων πεδίων δράσης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...