Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

225.000 “λουκέτα” μέσα στο 2011 – Ο θάνατος της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα σε αριθμούς

 

H καταστροφή της μεσαίας επαγγελματικής τάξης στο δημόσιο σε αριθμούς: Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τα λουκέτα αναμένεται να φτάσουν τις 225.000 μέσα στους επόμενους μήνες!
Η προηγούμενη έρευνα υπολόγιζε σε 170.000 τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο» και αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του 2011.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι επιχειρήσεις προκρίνουν σε ποσοστό 51% ως αποτελεσματική μορφή δράσης στην κλιμακούμενη ύφεση, τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, με σαφή τον κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 30%, ενώ σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων, που φτάνει και το 30%, καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΕΚΟ και προς τους προμηθευτές τους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...