Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Νέα επιδρομή για 4 δισ. ευρώ ετοιμάζει ο Παπακωνσταντίνου


Να ράψουμε τις τσέπες μας ή να τους πούμε να πάνε να πάρουν τα λεφτά από εκεί που υπάρχουν; Ιδού η απορία! Φυσικά, υπάρχει ακόμη μία λύση, που λέει να τους πετάξουμε με τις κλωτσιές και να βάλουμε στη θέση τους περιπτεράδες και μπακάληδες, αφού και οι δύο αυτοί επαγγελματικοί κλάδοι αποτελούνται από ανθρώπους που από τη μία γνωρίζουν τι εστί μεροκάματο και από την άλλη, έχουν πολύ καλύτερη γνώση οικονομικής διαχείρισης.

Ο πολλά βαρύς (αλλά όχι εκλεγμένος) Παπακωσταντίνου, βλέποντας την τεράστια αποτυχία του, αλλά και προκειμένου να ικανοποιήσει τις άνωθεν-έξωθεν εντολές, είναι έτοιμος να υλοποιήσει ένα ακόμη φορμπηχτικό οικονομικό πρόγραμμα, κάτι σαν μία επανάληψη επιδρομής, στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι, σε εξοικονόμηση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω έκτακτων μέτρων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε στενή συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία συντάσσει την τρέχουσα περίοδο το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015.
Το εν λόγω σχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται ετησίως, ώστε να αντισταθμίζονται τα οφέλη από δημοσιονομικές παρεμβάσεις παρελθόντων χρήσεων.

Εισηγήσεις που έχει δεχθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται σε ψαλίδισμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αναπροσαρμογή του ΦΠΑ και την υπαγωγή περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή, μείωση των αφορολόγητων ορίων που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, περιορισμό του αφορολογήτου στον φόρο ακίνητης περιουσίας, μείωση φοροαπαλλαγών, επιβολή έκτακτης εισφοράς στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 75.000 ευρώ και όχι μόνο.

Έτσι, επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση "κάθε πέρσι και καλύτερα", μόνο που έχουμε φτάσει στο... "κάθε χθες και καλύτερα"!
Κι έπειτα σκέφτομαι: Τί θα γινόταν, άραγε, εάν αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν σοσιαλιστική;
Όπως και να έχει, βλέποντας την φωτογραφία καταλήγω πως μία άλλη παροιμία επιβεβαιώνεται. Αυτή που λέει: "Στην υγεία των... κορόιδων"!!!

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...