Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Anadolu: “Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να φτιάξει τζαμί και νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους”.




Σύμφωνα με το ειδησειογραφικό πρακτορείο “Anadolu” ο Νταβούτογλου δήλωσε γοητευμένος από τη Θεσσαλονίκη και δεν παρέλειψε να τονίσει πως απο δω και πέρα όταν θα ταξιδεύει στο εξωτερικό, δεν θα πάψει να τη κολακεύει και θα τη διαφημίζει.  Ο τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφτηκε και το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του ιστορικού κτίσματος, που έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ ενώ υπέγραψε και στο βιβλίο των επισκεπτών.
Συνάντηση είχε και με το Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Μέσα στις γενικότερες φιλοφρονήσεις, και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα του Νταβούτογλου όσον αφορά την ανέγερση τζαμιού και νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη. 
Τέλος, ο Νταβούτογλου, παρασυρόμενος από το κλίμα …ευφορίας κάλεσε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κο Μπουτάρη να επισκεφτεί σαν καλεσμένος του τη Κωνσταντινούπολη ώστε να περπατήσουν οι δυο τους πλάι σε τζαμιά, συναγωγές και …εκκλησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...