Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΕΙΝ

Μάρτιος!
Καλωσορίζουμε την Άνοιξη και την αιθέρια γοητεία της, που κάνει τις καρδιές των ανθρώπων να πάλλονται με ζωντάνια, την ώρα που η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει δίνοντας πνοές αισιοδοξίας και η φύση μας δίνει τον ζωγραφικό πίνακα της γεμάτο με πλούσια χρώματα που γεμίζουν τις αισθήσεις μας με μαγευτικές αποχρώσεις, μεθυστικά αρώματα, ακούγοντας το κάλεσμα της Μητέρας Φύσης που ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της για να δεχθούμε τα δώρα της, σε πλήρη αρμονική συνεργασία με τον καλό αδερφό της τον Ήλιο να μας χαρίζει ενέργεια, πνευματική διαύγεια, βιταμίνη D, και πολλές δόσεις σεροτονίνης!
Ελάτε! Να πάμε νοερά μαζί στην εξοχή, να πάρουμε βαθιές ανάσες, να γεμίσουμε τα πνευμόνια μας καθαρό οξυγόνο και να μάθουμε ότι η υγεία και η ευεξία δεν βρίσκονται στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία αλλά επιστρέφοντας στους νόμους του Θεού που μας έπλασε να ζούμε σε ένα περιβάλλον από το οποίο μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα προς το ζειν και το ευ ζειν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε γι αυτό! Η εποχή δεν μας επιτρέπει με τον ορθόδοξο τρόπο το πρώτο, έτσι διαμόρφωσαν την κοινωνία βλέπετε αλλά για το δεύτερο κατά μία έννοια, δεν χωρά αμφιβολία …
Επειδή μου αρέσει να πηγαίνω ενάντια στο κατεστημένο και τελευταία ακόμη πιο πολύ, λέω να σπάσουμε τα νεύρα στο CODEX ALIMENTARIUS και να του αποδείξουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό όσο και αν θελήσουν να μας το επιβάλλουν!
Πριν καταλήξουμε στα χέρια των γιατρών οι οποίοι θα θελήσουν να μας κάνουν πειραματόζωα και να μας  πάρουν τα χιλιάδες ευρώ που δεν έχουμε για να ικανοποιήσουν την φήμη τους, τις φαρμακοβιομηχανίες και τις τσέπες τους, ας προνοήσουμε για την υγεία μας, ας γίνουμε οι ίδιοι γιατροί του εαυτού μας απορρίπτοντας τις χημειοθεραπείες τους,  δηλαδή τα φάρμακα τους, ας γνωρίσουμε τα ΒΟΤΑΝΑ και τις ευεργετικές ιδιότητες τους. Αυτούς τους θησαυρούς που άφθονοι υπάρχουν στην Ελληνική γη.
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» μας λένε οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, στον ιερό κώδικα της κληρονομιάς που μας άφησαν, πάντα σοφοί, αλάνθαστοι και επίκαιροι και ένας υγιής νους βρίσκεται πάντα μέσα σε ένα υγιές και δυνατό σώμα. Ας φροντίσουμε λοιπόν την υγεία μας κάνοντας κατ αρχήν θετικές και όμορφες σκέψεις, βάζοντας λίγη άσκηση στην ζωή μας, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση των κεκορεσμένων λιπαρών και αλκοόλ και εκτιμώντας περισσότερο το πολύτιμο αγαθό που μας πρόσφερε η Θεά της Σοφίας, την Ελιά!
Τους χρυσούς καρπούς της Δήμητρας να μην ξεχνάμε, τα δημητριακά! Που η θρεπτική αξία τους ισοδυναμεί με το χρυσάφι.
Φυσικά δεν παραλείπουμε το θεσπέσιο ελληνικό κρασάκι αλλά… «Να τιμάς με μέτρο του χαροκόπου Διόνυσου τα δώρα» μας λέει ο παππούλης ο Ησίοδος… χμ χμμμ
Ας κάνουμε μία σπονδή στον Ασκληπιό και με τις μεθόδους του Ιπποκράτη, ας αγαπήσουμε τους εαυτού μας.
Ξεκινάμε λοιπόν μία ενότητα, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΕΙΝ, και θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, θα τα γνωρίσουμε προσεχώς ένα ένα, όσα περισσότερα μπορούμε, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε για να διαπιστώσουμε στην πορεία ότι θωρακίζουν τον οργανισμό μας, μας χαρίζουν ευεξία και μακροζωία και φυσικά μας απομακρύνουν από τους γιατρούς.

Τα βότανα δεν είναι δύσκολο να τα βρούμε στην αγορά αλλά το ιδανικό είναι να τα αναζητήσουμε στην εξοχή, εκεί που η Μητέρα μας τα φυλάει στους κόλπους της για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά της!

Ιφιγένεια


Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...