Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πολύ κοντά στους δολοφόνους η Ελληνική Αστυνομία.


ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ αποτύπωµα ενός σεσηµασµένου κακοποιού από την Αλβανία, στο αυτοκίνητο που χρησιµοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνοµικών, είναι το δυνατό στοιχείο που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισµό των κακοποιών.
Το αποτύπωµα βρέθηκε σε εργαλείο στο πορτ µπαγκάζ του κλεµµένου Volvo. Οι αστυνοµικοί εκτιµούν πως ο 35χρονος σεσηµασµένος, και καταδικασµένος στο παρελθόν για ληστείες, Αλβανός θα οδηγήσει στους δράστες του µακελειού. Οι διωκτικές αρχές µάλιστα δεν αποκλείουν ο κακοποιός να βρισκόταν µέσα στο αυτοκίνητο που καταδίωκαν οι αστυνοµικοί της ΔΙΑΣ. Πιο πιθανό όµως θεωρούν να είχε χρησιµοποιήσει το όχηµα σε κάποια από τις ληστείες που είχε διαπράξει η συµµορία τις προηγούµενες ηµέρες.
Σύµφωναµε αξιωµατικούςτης Ασφάλειας Αττικής ο κακοποιός αυτός συµµετείχε σε συµµορία αλβανών κακοποιών στους οποίους είχε δοθεί το προσωνύµιο οι «χοντροί», λόγω της σωµατοδοµής των µελών της. Η συµµορία εκτιµάται πως κρύβεται πίσω από αρκετές ένοπλες ληστείες σε περίπτερα, σούπερ µάρκετ, αλλά και υποκαταστήµατα τραπεζών. Παράλληλα, στα εγκληµατολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται ανάλυση από κάµερες ασφάλειας τραπεζών και άλλων καταστηµάτων που έχουν «χτυπηθεί» στις περιοχές της Ερυθραίας, του Μενιδίου, του Ιλίου, για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι επιβάτες του κλεµµένου στέισον βάγκον. Από τις µαρτυρίες των αστυνοµικών της οµάδας ΔΙΑΣ που συµµετείχαν στην καταδίωξη και ήρθαν αντιµέτωποι µε τα πυρά των κακοποιών, η περιγραφή που δίνουν για τον δολοφόνο που κρατούσε το Καλάσνικοφ είναι ότι ήταν περίπου 1,90 µ. και φαινόταν να ξέρει καλά τον χειρισµό του όπλου του. Στα εγκληµατολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχει µεταφερθεί και όχηµα που βρέθηκε καµµένο το πρωί του Σαββάτου στην Ανω Γλυφάδα. Το τζιπ ανήκε στην ίδια παρτίδα οχηµάτων µε το Volvo των κακοποιών, που εκλάπησαν στις 17 Ιανουαρίου από τη Νεα Ερυθραία.
Ερωτήµατα ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί και ο τρόπος που στήθηκε η αστυνοµική επιχείρηση για τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών. Οπως καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αττικής Γιάννης Μακρής, «το µοναδικό περιπολικό που ακολουθούσε την οµάδα ΔΙΑΣ έµεινε από µηχανική βλάβη 150 µέτρα µακριά από το συµβάν και οι συνάδελφοι έτρεξαν µε τα πόδια όταν άκουσαν τους πυροβολισµούς». Σύµφωνα µε τον Γιάννη Μακρή, το περιπολικό το οποίο ανήκε στη δύναµη του Αστυνοµικού Τµήµατος Ιλίου υπέστη τόσο σηµαντική ζηµιά στη µηχανή του που αφότου αποµακρύνθηκε µε γερανό της ΕΛ.ΑΣ. από το σηµείο, ακολούθως εκτιµήθηκε πως η επισκευή του θα ήταν ασύµφορη και οδηγήθηκε στον Οργανισµό Διαχείρισης Δηµοσίου Υλικού! «Για τον λόγο αυτόν δεν υπήρξε κανένα περιπολικό για να συνεχίσει την καταδίωξη των δολοφόνων», καταγγέλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...