Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γιώργο, πες μας ποιοί είναι οι κερδοσκόποι, ποιοί παίζουν τα CDS!


Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου διάλεξε να ομιλήσει προς τους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε λοιπόν το σημαντικότερο κατά την γνώμη μας σημείο της ομιλίας του. .
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη την κεφαλαιακή ενίσχυση και την διεύρυνση των δυνατοτήτων του έκτακτου (EFSF) και του μόνιμου (ESM) μηχανισμού διάσωσης. Διότι θα προστατεύει «τα κράτη από τους κερδοσκόπους»
 
Κατ’ αρχή, αν θυμάμαι καλά, ο πρώτος που ανέλαβε να προστατεύσει την χώρα μας από τους κερδοσκόπους ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα. Μαύρος φόβος και κρύος ιδρώτας έκοψε τους κερδοσκόπους όταν είδαν το περιβόητο πιστόλι πάνω στο τραπέζι. Μετά όμως όλοι χαμογέλασαν ανακουφισμένοι. Το πιστόλι ήταν Πασχαλιάτικο από πολύ ωραία και γευστική σοκολάτα.
 
Μετά, ήρθε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να μας σώσει από τους κερδοσκόπους. Τους απείλησε ότι θα χάσουν και τα πουκαμισά τους από την εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου. Τα έχουμε ξαναπεί τα spread δεν έπεσαν και τα CDS συνεχίζουν να παίζουν περί τις 1.000 μβ. Δηλαδή οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι εδώ και ένα χρόνο.

Άρα, μέχρι σήμερα οι δύο Αρχιστράτηγοι της μάχης εναντίον των κερδοσκόπων ηττώνται κατά κράτος. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θα το δείξει η διακύμανση των spread και των CDS. Απλά εμείς θα θυμίσουμε την έγινε στην Αργεντινή ακριβώς πριν δέκα χρόνια. Οι κυβερνήσεις Ντε Λα Ρούα (Σοσιαλιστής και αυτός), συνέχισαν με την μεγαλύτερη ένταση τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις Αλφονσίν και Μένεθ. Αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας πέρασαν στην ιδιοκτησία ξένων πολυεθνικών.
 
Τότε συνέβησαν ταυτόχρονα τα εξής οικονομικά γεγονότα:
 
  • Το νόμισμα της Αργεντινής (Πέσος) συνέχισε να παραμένει σε σταθερή ισοτιμία «ένα προς ένα» με το δολάριο
  • Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες προχώρησαν σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, στο οποίο προβλέπονταν και έγινε η κατάργηση πολλών υπηρεσιών και η απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η άνοδος της ανεργίας και μοιραία η όξυνση της ύφεσης. Ταυτόχρονα σαν μοιραία συνέπεια ο πληθωρισμός άρχισε να τρέχει με τρομερούς ρυθμούς.
  • Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες προχώρησαν σε ένα ευρύ πρόγραμμα δανεισμού από το τραπεζικό σύστημα της Αργεντινής προκειμένου να εκσυγχρονιστούν. Όμως, επειδή ο πληθωρισμός έτρεχε με τρομερούς ρυθμούς, οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες μετέφεραν τις καταθέσεις τους (έσοδα και δάνεια) στο εξωτερικό, υπό την μορφή δολαριακών καταθέσεων, προκειμένου να τις προστατέψουν.
 
Αποτέλεσμα, το Τραπεζικό Σύστημα της Αργεντινής στέρεψε από μετρητά και έφθασε στην κατάρρευση.

Φυσικά αυτή η κατάρρευση έκανε μεγάλο κακό στους κερδοσκόπους που πρώτοι-πρώτοι και πρωί-πρωί, έτρεξαν να εισπράξουν τα αντίστοιχα CDS.
Ας αφήσει ο Γιώργος Παπανδρέου τα μεγάλα λόγια για τους κερδοσκόπους και ας προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα πληροφορήσει τον Ελληνικό Λαό ποιοι αγόρασαν τα CDS και θα κερδίσουν πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ από τυχόν χρεοκοπία!
Τότε θα μάθουμε ποιος τα είχε σιγά-σιγά συγκεντρώσει σε πολύ χαμηλές τιμές και τα κρατούσε στο χαρτοφυλάκιο του.

Ποιος, στην συνέχεια, τα παρέλαβε και τα πούλησε στην αγορά σε αρκετά φθηνές τιμές, ώστε να τα αγοράσουν οι κερδοσκόποι και με αυτόν τον τρόπο να θεμελιώνουν σήμερα δικαίωμα να κερδίσουν πάρα πολλά χρήματα από την τυχόν χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας.

Να μάθουμε δηλαδή ποιος είναι αυτός που έδωσε το πραγματικό πιστόλι (CDS) στους κερδοσκόπους!

Ποιοι είναι αυτοί που αγόρασαν το πιστόλι!

Πες, έστω για μία φορά στην ζωή σου, την αλήθεια αγαπητέ πρόεδρε.
 
Τώρα δεν σε κρίνουμε εμείς, αλλά η ιστορία. Και η κρίση της, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι και αδέκαστη και σκληρή. Εκεί δεν χωράνε οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Εκεί θα μετρήσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής σου.
Παραδέξου ότι απέτυχες στον στρατηγικό στόχο της πολιτικής σου, που ήταν η έξοδος της χώρας στις αγορές. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι μπροστά μας έχουμε δύο ακόμα μνημόνια: το μνημόνιο-EFSF και το μνημόνιο-ESM και προχώρα έστω τώρα στο τέλος της πολιτικής σου πορείας σε μία μεγάλη κίνηση.
Πολιτική κίνηση κάθαρσης και εφ’ όσον υπάρχει το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο και τιμωρίας των Ελλήνων (μερικοί από τους οποίους πιθανόν να είναι ακόμα και συνεργάτες σου) που όπλισαν το χέρι των κερδοσκόπων με τα CDS. Δηλαδή, των φυσικών αυτουργών που ασέλγησαν πάνω στο κορμί αυτής της βασανισμένης χώρας.
 
Πες μας ποιοι είναι οι κερδοσκόποι, ποιοι παίζουν τα CDS!
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...