Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η προπαγάνδα βρήκε νέο σύνθημα: "Οδικός χάρτης"


Τώρα πλέον μας λύθηκε η απορία σχετικά με την ικανότητα των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ να είναι εκπληκτικοί λογοπλάστες και άσσοι στα συνθήματα. Το μυστικό δεν είναι στην έξυπνη ατάκα ή στο έξυπνο σύνθημα, αλλά στην προπαγάνδα της αναπαραγωγής του.

Η προπαγάνδα του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, είναι έτσι διατεταγμένη και έτοιμη με τα παπαγαλάκια της σε επιφυλακή, ώστε να πιάνουν την λεκτική ατάκα, το σύνθημα ή το κάθε ψευτοδίλημμα που πετάει ο «ηγέτης» και να το αναπαράγουν συνεχώς, μέχρι που στο τέλος να κάνουν ολόκληρο το λαό να μιλάει γι’ αυτό.

Πέταξε λοιπόν ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου την πομφόλυγα «οδικός χάρτης», υπονοώντας ότι τώρα πλέον, ως νέος Μωϋσής, του ήρθε η έμπνευση ενός χάρτη που υποδεικνύει το δρόμο που πρέπει προφανώς να…. ακολουθήσουμε εμείς οι ταπεινοί υπήκοοί του, για την έξοδο από την κρίση.

Αν ψάξετε να βρείτε ποιος είναι αυτός ο οδικός χάρτης θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, δηλαδή του δικού μας πλούτου, του πλούτου που ανήκει σε όλους μας.

Χωρίς όμως και να μας ρωτάει κανείς για το ξεπούλημά του.

Εμείς απλά αρκούμαστε στην έμπνευση του μονάρχη.


Ολόκληρο το διατεταγμένο προπαγανδιστικό σύστημα των μιντιακών και κομματικών παπαγάλων, των οποίων τα αφεντικά θα φάνε τον πλούτο μας, περίμενε αυτή την ατάκα για να αρχίσει να την πιπιλίζει συνεχώς, μέχρι που να μας κάνει όλους να συζητάμε γι’ αυτήν.

Ξαφνικά θα διαπιστώσεις ερχόμενος σε επαφή με τα ΜΜΕ, είτε βλέποντας, είτε ακούγοντας, είτε διαβάζοντας, πως όλοι οι παπαγάλοι αρχίζουν, τις δήθεν βαθυστόχαστες αναλύσεις τους, με τη φράση «οδικός χάρτης».

Αν ο κ. Παπανδρέου έλεγε π.χ. «να βγούμε από το καβούκι μας», όλοι τώρα θα προσπαθούσαμε να αναλύσουμε την έννοια αυτή και πάει λέγοντας. Ένας ολόκληρος λαός αφιονισμένος και στοιχισμένος στην κάθε μπαρούφα.


Μας μίλησε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου για τον οδικό χάρτη του.

Θα πρέπει όμως κάποιος να τον πληροφορήσει ότι ξέρουμε πως σήμερα δεν υπάρχουν οι απαρχαιωμένοι χάρτες αλλά ζούμε στην εποχή των GPS.


Αν είχε λοιπόν την ευγενή καλοσύνη, πολύ θα μας εξυπηρετούσε να μας πει και ποιος είναι ο δορυφόρος από τον οποίο λαμβάνει τις οδικές οδηγίες το δικό του GPS. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...