Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η απεργία των δημοσιογράφων βόλεψε πολύ την κυβέρνηση


Ένα απίστευτο τηλεοπτικό φαινόμενο βλέπουμε όλη μέρα σήμερα στις ειδήσεις ενώ το ίδιο θα διαβάσουμε αύριο και στις εφημερίδες.

Οι ειδήσεις είναι… της περασμένης εβδομάδας. Όχι ότι δεν υπήρξαν πιο πρόσφατες αλλά οι σοβαρές έγιναν όταν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν σε 4ήμερη απεργία.

Κι όμως, τα δελτία σήμερα και οι εφημερίδες αύριο θα ασχοληθούν κυρίως με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ επειδή οι βουλευτές δεν ψήφισαν το νόμο για τα φρουτάκια, με τον Ψωμιάδη που κινδυνεύει με αργία για να καταδίκη της περασμένης Πέμπτης άντε και με λίγες διαψεύσεις για τις φήμες περί αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας.

Φυσικά θα παίξουν και ειδήσεις για τις επιβαρύνσεις των δανείων από την αύξηση των επιτοκίων που αποφασίστηκε την περασμένη Πέμπτη αλλά και με την προσφυγή της Πορτογαλίας σε βοήθεια που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα.


Τι θέλουμε να πούμε με αυτά: Ότι οι ειδήσεις που έπαιξαν από τα μπλόγκς την ώρα που συνέβησαν θα είναι πρώτες μετά από πέντε ημέρες, όταν έχουν χάσει τη δύναμή τους.

Ασφαλώς δεν παραγνωρίζουμε τη δύναμη των μπλογκς, αλλά αν το γεγονός με τον Παπακωνσταντίνου και τα φρουτάκια συνέβαινε σε ζωντανή μετάδοση ακόμη και από τα κανάλια τύπου Mega που στήριξαν όσο μπορούσαν τον τσάρο, τώρα μάλλον θα είχαμε πλάνα από ορκωμοσία άλλου υπουργού Οικονομικών, για να μην πω και άλλης κυβέρνησης.

Κι αυτό γιατί υπουργοί σαν τον Παπακωνσταντίνου δε θα άντεχαν την απολογία τους live και πανελλαδικά. Θα ήταν αναγκασμένοι να αποδεχθούν την αποτυχία τους, την ανικανότητά τους και την αδυναμία τους να περάσουν ένα νομοσχέδιο κρίσιμο για την κυβέρνηση.

Αντ‘ αυτού, εκείνη την ημέρα τον έκραξαν τα μπλογκς, το έμαθε ο κόσμος που ασχολείται με το ίντερνετ αλλά ο… μπάρμπας και η θείτσα στο καφενείο του χωριού μου δεν πήραν χαμπάρι. Και ξέρετε, η ψήφος μετράει το ίδιο από όλους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου την άλλη μέρα πήρε το αεροπλάνο και πήγε σε μια χώρα, ο πρωθυπουργός πήρε άλλο και πήγε κάπου αλλού και ανέλαβαν κάποιοι νομικοί να αλλάξουν σημεία του νομοσχεδίου προκειμένου να περάσει μετά το Πάσχα, προς χάριν των νταβατζήδων που κρύβονται πίσω από τα φρουτάκια.

Εκτονώθηκε λοιπόν η κατάσταση αν και το πρόβλημα της διαλυμένης κυβέρνησης παραμένει. Έχει σημασία όμως το timing και στην περίπτωση αυτή η απεργία των ΜΜΕ έκανε μεγάλο καλό στην κυβέρνηση. Ως πότε όμως θα έχει άσυλο, τύχη και τις απεργίες με το μέρος της, Η τύχη βοηθάει τους δυνατούς, λένε, αλλά όπως καταλαβαίνουμε η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια οπότε και η τύχη οσονούπω την εγκαταλείπει.

Αριστερός Ψάλτης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...