Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ....










Δεύτε λάβετε Φως εκ του Ανέσπερου Φωτός ....

Λόγια ιερά που ακούγονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα αλλά....

Πόση αξία δίνουμε σε αυτά τα λόγια, πως τα αντιλαμβανόμαστε και πόσο τα νιώθουμε;
το έχουμε σκεφτεί;
Υπάρχει μία φλόγα, φλόγα άσβεστη, στα βάθη τον χιλιετηρίδων.... από τότε που υπάρχουμε ως άνθρωποι και το μήνυμα της υπάρχει καταγεγραμμένο στα γονίδια μας και στην ιστορία μας. Πρώτος μας το δίδαξε ο Προμηθέας και γι αυτήν του την πράξη καθηλώθηκε στον Καύκασο με σιδηρά δεσμά και ο Χριστός σύμφωνα με την παράδοση, καθηλώθηκε στον σταυρό σηκώνοντας το βάρος των αμαρτιών των ανθρώπων για να μεταδώσει το Αναστάσιμο Μήνυμα. Τραγικές και οι δύο φυσιογνωμίες τρανά παραδείγματα αυταπάρνησης και αγάπης για τον Άνθρωπο, κι εμείς, ανάλογα με το πιστεύω μας, τους καθηλώνουμε ξανά και ξανά αδιαφορώντας για την θυσία τους και την σημασία αυτής της Φλόγας...
Τι σημαίνει ;
Τι συμβολίζει αυτή η Φλόγα;
Αυτή η Φλόγα είναι ολόκληρη η ύπαρξη μας!
Είναι η Πύρινη Φλόγα του νου που θεριεύει με την Γνώση και την αναζήτηση της Αλήθειας!
Είναι η Πύρινη Φλόγα της Αγάπης που ζωντανεύει τις καρδιές μας!
Αυτή η Πύρινη Φλόγα είναι η ίδια μας η Ψυχή!
Είναι Φως και όλη η οντότητα μας είναι πλασμένη από αυτό το Φως!
Μας δόθηκε για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε Άνθρωποι και κάθε ένας από εμάς, όσο ασήμαντους ή σημαντικούς και αν θεωρούμε τους εαυτούς μας έχουμε ένα καθήκον προς την Ανθρωπότητα και ένα έργο να επιτελέσουμε: Την μεταλαμπάδευση αυτής της Φλόγας στις επόμενες γενεές!
Καθήκον μας λοιπόν είναι να είμαστε Ενάρετοι, να κατακτούμε την Γνώση και να την μεταδίδουμε με βάση τις Αρετές,
να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο μας, με συναίσθημα και πράξεις, να δίνουμε και να μεταδίδουμε αγάπη,
να μην ξεχνάμε ότι η αφετηρία μας και ο προορισμός μας είναι η Ψυχή μας που δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε και δεν πρέπει να προδώσουμε και να αποτινάξουμε την νοοτροπία του παράδεισου και της κόλασης και που αποθανώντας θα συγχωρεθούν ούτως ή άλλως οι αμαρτίες μας αλλά να αναζητούμε με τον Ενάρετο Βίο μας την γαλήνη της Ψυχής μας!

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε οι Έλληνες ας κρατήσουμε ψιλά και άσβεστη αυτή την Ιερή Φλόγα πνευματικά και ψυχικά και με σεβασμό και αγάπη, ενωμένοι όσο ποτέ, ας την μεταλαμπαδεύσουμε επιστρέφοντας στις Αξίες μας, τις Αξίες του Ελληνισμού!

Είναι η ανάγκη μας!

Είναι το καθήκον μας!

Καλή Ανά-σταση!

Ιφιγένεια


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...