Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΤΟ...ΣΦΥΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

thumbΤου Αντώνη Κυπρή
Δώδεκα ελληνικά νησιά βγαίνουν στο… σφυρί με μεσίτη μια καναδέζικη ιστοσελίδα. Η τιμές ξεκινούν από 1,5 εκατ. ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 15 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα τα νησιά που βρίσκονται προς πώληση είναι τα εξής:
Αγ. Θωμάς (Σαρωνικός κόλπος) 15,000,000 ευρώ
Ναυσικά (Ιόνιο Πέλαγος) 6,900,000 ευρώ
Καρδιότησσα (Αιγαίο Πέλαγος) 6,500,000 ευρώ
Μικρή Αμοργός (Αιγαίο Πέλαγος) 6,100,000 ευρώ
Καλτσονήσι 5,000,000 (Επτάνησα) 5,000,000 ευρώ
Λυχνάρι Χερσονήσου (Κορινθία) 3,000,000 ευρώ
Άγιος Αθανάσιος (Κόλπος Κορίνθου) 1,500,000 ευρώ
Το καναδέζικο site (www.privateislandsonline.com) έχει βγάλει και άλλα νησιά προς πώληση χωρίς όμως να έχει αναρτήσει μέχρι στιγμής τις τιμές. Πρόκειται για το Τραγονήσι της Πελοποννήσου και για τον Άγιο Ιωάννη Κορίνθου.
Παράλληλα η αμερικάνικη ιστοσελίδα www.buygreekislands.com, προτείνει την αγορά οικοπέδων σε διάφορα μη οικοδομήσιμα νησιά της Ελλάδας και έχει προχωρήσει σε διαφημιστική καταχώρηση στην αμερικάνικη εφημερίδα «San Francisco Chronicle».
Για το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή προς το υπουργείο Εξωτερικών από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Ανατολάκη. Το υπουργείο όμως απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα…!!! Ο βουλευτής στη συνέχεια απέστειλε την ερώτηση στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επικρατείας και Οικονομικών.
Άραγε το γεγονός είναι μια κακόγουστη φάρσα ή αποτελεί ένα μέρος της ελληνικής πραγματικότητας;

ΠΗΓΗ : http://www.topontiki.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...