Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επιστολή – σοκ από αστυνομικό στο “Εγκληματικότητα”



ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ VIP ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Το άρθρο μας το έστειλε αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα Ασφαλείας,για να μάθει ο κόσμος ποια είναι η αλήθεια και γιατί έχει φτάσει σε αυτό το χάλι η Ελληνική Αστυνομία…
Γεια σας. Υπηρετώ σε τμήμα ασφαλείας και θέλω να μάθει ο κόσμος δύο πραγματάκια.Θα μιλήσω μόνο για την απαξίωση της ασφάλειας σαν υπηρεσία από τους διοικούντες που πιστεύω είναι εκ του πονηρού. Λοιπόν. Πέρυσι την άνοιξη ενισχύθηκαν τα τμήματα ασφαλείας σε προσωπικό με διαταγή για την συγκρότηση ομάδων ασφαλείας για την αντιμετώπιση εγκλημάτων. Όλοι τότε εκπλαγήκαμε και από την πρωτοφανή….
ενίσχυση του προσωπικού όσο και από την ομολογουμένως αποδοτική διαταγή σχετικά με τις ομάδες ασφαλείας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως όλοι αντιληφθήκαμε που αποσκοπούσε αυτή η κίνηση.Και εξηγώ. Όλα τα τμήματα ασφαλείας αυτή τη στιγμή υποφέρουν από ανθρώπινο δυναμικό.
Όχι όμως γιατί δεν έχουν προσωπικό αλλά γιατί με συγκεκριμένες διαταγές οι εν λόγω αστυνομικοί διατίθενται σε: φύλαξη σπιτιών πολιτικών, φύλαξη υπουργείων, φύλαξη γραφείων κομμάτων, φύλαξη γραφείων πολιτικών, φύλαξη στόχων (από αθλητικούς παράγοντες μέχρι δημοσιογράφους και επιχειρηματίες) και φυσικά για μεταγωγές κάθε είδους (στα δικαστήρια, στα νοσοκομεία,στις φυλακές.).
Μην μπερδεύεστε με την υπηρεσία ασφαλείας επισήμων γιατί τα τμήματα ασφαλείας φυλάνε όλους τους παραπάνω στόχους χωρίς οι αστυνομικοί να το θέλουν απλά με γραπτές εντολές τις διεύθυνσης ασφαλείας και χωρίς επιδόματα κτλ. Το λέω για να μην νομίζει ο κόσμος ότι οι αστυνομικοί τις ασφάλειας επιλέγουν τους συγκεκριμένους στόχους για να “λουφάξουν”. Όχι .Οι υπηρεσίες τους διατάσσουν και οι αστυνομικοί εκτελούν.Αποτέλεσμα αυτών είναι τα τμήματα ασφαλείας να μην διαθέτουν περιπολίες στις περιοχές αστυνόμευσης τους και φυσικά η διάλυση των ομάδων ασφαλείας.
Και το ωραίο είναι ότι η Διεύθυνση ακόμη στέλνει έγγραφα στα τμήματα ενημερώνοντας τα ότι δεν έχουν απόδοση όσον αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στο δικό μου τμήμα οι μισοί αστυνομικοί περίπου είναι διατεθειμένοι σε φύλαξη στόχων εκτός τις περιοχής αστυνόμευσης.
Επίσης τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην υπηρεσία μου για επισκευή και συντήρηση των οχημάτων.Τα σέρβις, οι επισκευές και τα λάστιχα των μοτοσυκλετών και των οχημάτων του τμήματος μου τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται από το προσωπικό , από δωρεές πολιτών τις περιοχής από τους οποίους “ζητιανεύουμε” και από προσωπικές μας γνωριμίες με συνεργεία και βενζινάδικα.
Το ίδιο συμβαίνει αλλά σε κάπως μικρότερο χάλι στον εξοπλισμό των γραφείων μας(χαρτί ,μελάνες,εξοπλισμό).Δε θα πω άλλα αν και έχω πάαααρα πολλά.  
Τη Διεύθυνση την απασχολούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα όπως η αντιμετώπιση της επαιτείας, τα περίπτερα που πουλούν δυναμιτάκια και το να μην πάρει άδεια το προσωπικό αυτές τις μέρες του Πάσχα. 
Ήρθε και σχετική διαταγή για αυτά δε κάνω πλάκα. 
Τα λέω όλα αυτά και μιλάω για απαξίωση της ασφάλειας γιατί έχει σημασία. Το βαθύ έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται από το περιπολικό ή από τη ΔΙΑΣ οι οποίοι περιπολούν σε μία περιοχή. Αν με πιάνετε.
ΑΝΤΙΟΣ.
Αν θέλετε δημοσιεύστε το για να δει ο κόσμος σε τι χάλι μας έχουν καταντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...