Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Εντοπίστηκε ο αποστολέας του επίμαχου e-mail. Να εκδοθεί διεθνές έντλαμα σύλληψης και να προσαχθεί σε δίκη.


Aπό υπολογιστές θυγατρικής διεθνούς τραπεζικού ομίλου
Εντοπίστηκε ο αποστολέας του επίμαχου e-mail
Τον αποστολέα, ο οποίος φέρεται ως συντάκτης του επίμαχου e-mail περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, εντόπισε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας μεγάλου διεθνούς τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι το εν λόγω e-mail εστάλη από αναλυτή της Citigroup. 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του διαδικτύου. 

Παράλληλα, αιτήθηκε μέσω της Europol τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Τετάρτη διακινήθηκε στο διαδίκτυο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.
Ταυτόχρονα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας.
Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο που ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια της έρευνας.
Citigroup: «Καμία παράβαση από τους υπαλλήλους μας»
Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση σχετικά με το επίμαχο e-mail εξέδωσε η Citigroup. Η επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό και τονίζει ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει.
«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της», αναφέρει η Citi σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail.

Ναυτεμπορική


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...