Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επιχείρηση “μαύρος χρυσός”-”Πνιγμένη” στο πετρέλαιο η Δ.Ελλάδα




Αρχίζει η «χαρτογράφηση» των περιοχών, όπου πολύ σύντομα θα διεξαχθούν οι έρευνες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας μας, θέμα που ανέδειξε ο Κώστας Χαρδαβέλλας και το newsbomb.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τον Μάιο προκηρύσσεται από την κυβέρνηση ο διαγωνισμός για την αξιολόγηση κοιτασμάτων, που έχουν εντοπιστεί σε δυτική Ελλάδα και Ιόνιο.

Οι έρευνες θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές: στον Πατραϊκό Κόλπο, ανατολικά της Κεφαλονιάς, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Αιτωλοακαρνανία, στο Κατάκωλο, στους Παξούς, και στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Με το διαγωνισμό αυτό ανοίγει στους ξένους επενδυτές η πετρελαϊκή αγορά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου θεωρείται το πλέον πλούσιο κοίτασμα, καθώς εκτιμάται πως κρύβει περισσότερα από 150 εκατομμύρια βαρέλια.

Ανάλογης σπουδαιότητας θεωρείται το κοίτασμα των Παξών. Πάντως πλούσιες περιοχές σε υδρογονάνθρακες είναι και οι υπόλοιπες τέσσερις. Η κυβέρνηση από την επιχείρηση πετρέλαιο στοχεύει σε έσοδα 10-15 δισ.ευρώ σε βάθος 15ετίας.             

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...