Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

” Σε χώρες που πήγε το ΔΝΤ εκπαίδευαν δημοσιογράφους κεντρικών δελτίων ειδήσεων να υποστηρίζουν πως είναι ένοχος ο λαός…”

Οι κάθε είδους "παπαγάλοι" αποτελούν τον πιο σημαντικό μηχανισμό επιβολής του συστήματος. Ο εκπληκτικός Ντέιβιντ 'Αικ, στέκεται μπροστά από το αγγλικό κοινοβούλιο στο Γουεστμινστερ και μας εξηγεί (με όλη τη θεατρικότητα που τον διακρίνει) τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα χρησιμοποιεί τις λεγόμενες "μορφές αυθεντίας" (authority figures) για τη χειραγώγηση των μαζών.

Ακριβώς όπως οι ηθοποιοί, έτσι και οι γιατροί, καθηγητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κ.α. φορούν τα κουστούμια του ρόλου τους και μας επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι αυτά που κάποιοι άλλοι τους είπαν να μας πουν (τις ατάκες του ρόλου τους), σαν να ήταν η αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Και δυστυχώς, εμείς είμαστε από παιδιά εκπαιδευμένοι να τους ακούμε χωρίς ποτέ να τολμούμε να τους αμφισβητήσουμε, γιατί έτσι λειτουργούν οι μορφές αυθεντίας στη συνείδησή μας...

(διαβάστε περισσότερα στο http://www.imerologio.info/)


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...