Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μήπως από αγανακτισμένοι, πρέπει να γίνουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ;


Του Αναστάσιου Καζαντζίδη
Μήπως πρέπει αγαπητοί συμπολίτες αγανακτισμένοι, να γίνουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ και να βάλουμε επιτέλους ΚΑΝΟΝΕΣ στη λειτουργία της ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ και να την μεταμορφώσουμε ΕΜΕΙΣ σε πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Πήπως έφτασε ο καιρός, να αλλάξουμε το πολίτευμα; Μήπως αντί για την απλή διαμαρτυρία μας και καταγγελία μας κατά των ΚΟΜΜΑΤΩΝ να αναλάβουμε δράση για περισσότερη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέσα στα κόμματα; Σε όλα τα κόμματα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ;
Γιατί τα κόμματα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ! Δεν είναι μόνο οι 300, ούτε μόνο η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση! Έχουμε κι εμείς ΕΥΘΥΝΗ για το σήμερα, αλλά περισσότερη για το ΑΥΡΙΟ.
Μήπως πρέπει να απαιτήσουμε ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της πατρίδας μας για να γίνει επιτέλους ο πλήρης διαχωρισμός των ΕΞΟΥΣΙΩΝ; Να περιοριστούν δραστικά τα ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ της ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗΣ πολιτικής τάξης των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και λοιπών παρατρεχάμενων της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ; Να γίνει ο μισθός τους όσο του μέσου δημοσίου υπαλλήλου και να έχουν μόνο έξτρα τα έξοδά τους για τη λειτουργία και μόνο του ύψιστου καθήκοντός τους;
Να γίνουν οι βουλευτές 200 επιτέλους, να μην έχουν δικαίωμα μετά από δυο θητείες να ξανακατεβαίνουν υποψήφιοι, να κοπεί το άθλιο προνόμιο της ισόβιας βουλευτικής σύνταξης, να μην υπάρχει ΑΣΥΛΙΑ για κανέναν, λιγότεροι ΝΟΜΟΙ αλλά να ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ, η δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη και η ηγεσία τους να αναδεικνύεται με ΚΛΗΡΩΣΗ μεταξύ των καλύτερων!
Να εισαχθεί ο θεσμός της ΚΛΗΡΩΣΗΣ και όχι των ΕΚΛΟΓΩΝ στα κόμματα υποχρεωτικά!
Τα κόμματα είναι βασικός κορμός της δημοκρατίας μας. Να γίνουν περισσότερο δημοκρατικά. Οι βουλευτές να βγαίνουν έπειτα από κλήρωση μεταξύ υποψηφίων που έχουν προεπιλεγεί από τα μέλη τους έπειτα από εσωκομματικές εκλογές. Για παράδειγμα από  τον τριπλάσιο αριθμό που εκλέγονται σε έναν πενταεδρικό νομό, να βγαίνουν οι βουλευτές έπειτα από ΚΛΗΡΩΣΗ!
Έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ πολιτών και φυσικά μεγαλύτερος ΕΛΕΓΧΟΣ από περισσότερους συμπολίτες μας των αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας.
Το κίνημα των αγανακτισμένων πρέπει να γίνει κίνημα ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ.
Αποφασιμένων όμως με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  για την συνολική αλλαγή του ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ που έχουμε σήμερα.
Και τέλος να καταθέσουμε την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ και τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ μας υπέρ των παιδιών μας, με τη δημιουργία ενός οικονομικού ΟΠΛΟΥ που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση: να δημιουργηθεί με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ προσφορά όλων των Ελλήνων, ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ που θα αποτελείται από την προσφορά του 5- 10% των ατομικών περιουσιακών μας στοιχείων. Έτσι θα μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό το οποίο θα μπει ως εγγύηση για να δανειστεί η επόμενη κυβέρνηση χρήματα.
Η Ελλάδα να δανειστεί με εγγύηση της περιουσίας όλων των Ελλήνων και όχι ξεπουλώντας την ίδια την Ελλάδα κοψοχρονιά.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Αποφασισμένο Μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...