Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε


 • Όλοι στη 48ωρη απεργία τις μέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου
 • Περικύκλωση - αποκλεισμός της Βουλής για να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο
Η συγκλονιστική καθημερινή σχεδόν κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσουν τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Η απαίτηση ήταν και παραμένει σαφής: Να πέσει η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια, επικίνδυνη αντικοινωνική της πολιτική.

Αλλά ούτε η ανοιχτή προβοκάτσια που έστησε, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά, ούτε το θέατρο του εκβιασμού και της παραπλάνησης με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης θα αποθαρρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές από των αγώνα τους μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την τεράστια και ανυποχώρητη συμμετοχή και συνέχιση των διαδηλώσεων, επιδιώκει να σπάσει και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, να στείλει το μήνυμα του τρόμου σε όλη την κοινωνία, να παγώσει τις αντιδράσεις για να φτάσει στις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή χωρίς τον κόσμο στο δρόμο, χωρίς κατειλημμένες τις πλατείες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ικανές να ανατρέψουν τη βάρβαρη επιδρομή και την κοινωνική λεηλασία.

Τα σχέδια τους θα ανατραπούν από την λαϊκή οργή που θα συνεχίσει να πλημμυρίζει τις πλατείες Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ειρηνικά, μαζικά, ενωτικά, κάθε ημέρα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες, για να διώξουμε την άθλια κυβέρνηση του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε 
 • Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων.
 • Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και κάθε άλλη που θα εφαρμόζει αυτή την πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
 • Ανυπακοή στην ΕΕ και στις εντολές της. Όχι στο επαίσχυντο Ευρωσύμφωνο.
 • Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους
 • Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι βασικοί τομείς τις παραγωγής με έλεγχο των εργαζομένων
 • Όχι στην εκποίηση δημόσιας περιούσιας και εθνικών πόρων
 • Δημόσια Υγεία – Παιδεία – Ασφάλιση - Κοινωνικές υπηρεσίες για όλους
 • Η βία, η τρομοκρατία και ο απολυταρχισμός τους δεν θα περάσουν!
 • Αλληλεγγύη και κοινός ξεσηκωμός των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαών της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, όλης της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...