Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γιατί ήρθε τώρα η Χ. Κλίντον στην Αθήνα;

Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ήρθε στην Αθήνα μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία. Δεν είναι τυχαία η σειρά των επισκέψεων. Επίσης, ήρθε λίγες μόνο ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την λύση στην κρίση χρέους, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους παίκτες του ”παιχνιδιού” να βγάζους τώρα τους άσσους.
Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ήρθε στην Ελλάδα με την ατζέντα της να περιλαμβάνει:
-επενδύσεις μετά το ξεπούλημα της χώρας, συνεπώς εταιρείες συμφερόντων ΗΠΑ ενδιαφέρονται για Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ορυκτός πλούτος, ακόμα και αγροτική παραγωγή!
-ενίσχυση διμερών σχέσεων (υπεγράφη σχετική συμφωνία για τον πολιτισμό!)
-Κρίση στις αραβικές χώρες
-επίσπευση των διαδικασιών ένταξης χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ
-Θέμα συζήτησης υπήρξε και το Κυπριακό, καθώς η Κύπρος αναλαμβάνει από το 2012 την Προεδρία της Ε.Ε. Η Τουρκία έχει πει ότι έως τότε πρέπει να έχει δοθεί λύση στο ζήτημα, αλλιώς η Τουρκία δεν θα δεχθεί να έχει συνομιλιτή την Κύπρο. Ήταν τυχαία η έκρηξη στη Ναυτική Βάση λίγες μέρες πριν την έλευση της Κλίντον στην περιοχή;
-επισήμως λέγεται ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο Αιγαίο. Είναι όμως σίγουρο ότι αποτελεί “αγαπημένο” θέμα συζήτησης για τους δυο συνομιλητές: Κλίντον – Παπανδρέου. Το ενδιαφέρον ξεκίνησε από τον πίνακα “Δελφοί” που απεικονίζει το Αιγαίο. . .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...