Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανωνυμία και η λήθη είναι η τιμωρία της Ιστορίας που τους αναμένει



Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας και βέβαια αυτοί που έχουν την κύρια και την πρωταρχική ευθύνη είμαστε εμείς οι πολίτες που ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς: Ο λόγος για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Ενας είναι, αλλά δεν θυμόμαστε το όνομά του, ούτε το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ανέφερε, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία των δελτίων Τύπου του υπουργείου. Ο υφυπουργος αυτός, στην κυβερνητική κρίση του Ιουνίου είχε αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα πύρηνο άρθρο κατά του Μεσοπρόθεσμού προγράμματος και ετοιμαζόταν μάλιστα να παραιτηθεί και από βουλευτής. Αυτό τουλάχιστον μετέδιδαν τα ΜΜΕ εκείνη την ημέρα. Ξαφνικά, όπως και πολλοί διαφωνούντες των ημερών, απέκτησε υπουργικό αξίωμα. Και από τότε έγινε βασιλικότερος του βασιλέως.
Σήμερα πήγε να μιλήσει στον εορτασμό της 68ης Επετείου της βυθίσεως του Υ/Β «Κατσώνης», στη Σκιάθο. Όλοι περίμεναν να πει δυο λόγια για τους ήρωες εκείνους και δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο να πει και κάποια πράγματα για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αμ, δε!
Προτίμησε να εκφωνήσει έναν "δεκάρικο" υπέρ των νέων μέτρων εξαθλίωσης και να παραλληλίσει την θυσία των ηρώων του Υ/Π "Κατσώνης" με την ... "θυσία του ελληνικού λαού για να παραδώσει μια καλύτερη πατρίδα στα παιδιά του"!
Οι παρευρισκόμενοι νόμισαν ότι δεν κατάλαβαν καλά, αλλά αυτό ακριβώς έλεγε: Ζητούσε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να θυσιαστούν στο βωμό του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και όλων των άλλων συμβόλων πώλησης της χώρας στους ξένους!..

Ας δούμε τι δήλωσε: «Πρέπει, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουμε σήμερα, εδώ που είμαστε, πως εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος και ως χώρα και αν θέλουμε να  παραδώσουμε μια καλύτερη πατρίδα στα παιδιά μας, πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε πράγματα από την ζωή μας.
Δεν μας ζητά κανείς να θυσιάσουμε την ίδια, τη ζωή μας όπως οι αξιωματικοί και οι ναύτες του Υ/Β «Κατσώνη», που είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις θυσίας, αλλά να επιδείξουμε την αυτογνωσία, την αυτοκριτική, την συναίσθηση του ελέγχου που πρέπει να έχουμε και κυρίως του ρόλου που πρέπει να παίξουμε, σε αυτή την δύσκολή πορεία που έχει μπροστά  της η πατρίδα.
Είμαι αισιόδοξος  ότι η Ελλάδα, πάντα, στα δύσκολα μπορεί και ανασταίνεται. Μπορεί να κινητοποιεί τις δυνάμεις της, τους πολίτες, το έθνος ολόκληρο και νομίζω πως αυτή την στιγμή αυτό χρειάζεται, για να μπορέσουμε πραγματικά να ανορθώσουμε και πάλι την πατρίδα μας. Να μπει σε έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Να χτίσουμε μια χώρα ισχυρή, για να είναι αυτή η χώρα εγγύηση  στην περιοχή. Γιατί μόνο όταν είναι μια χώρα ισχυρή,  μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί την ειρήνη, την πρόοδο και την ομαλή πορεία του έθνους».
Δηλαδή προέτρεψε τις Ένοπλες Δυνάμεις να στηρίξουν την στημένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αυτούς που πλαστογράφησαν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αυτούς που είχαν συμφωνήσει να περιέλθει ο έλεγχος στο ΔΝΤ πριν ακόμα αναλάβουν την εξουσία της χώρας, "για να γίνει η χώρα ισχυρή". 
Μήπως ο αξιότιμος υφυπουργός θέλει να του θυμήσουμε τι έγραφε στην προσωπική του ιστοσελίδα την ημέρα που έγινε υφυπουργός κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου;
Μετά από αυτά, νομίζουμε ότι η Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έπραξε άριστα που δεν έβαλε ούτε το όνομά του στο δελτίο Tύπου που έστειλε. Τέτοιοι πολιτικοί είναι καταδικασμένοι από την Ιστορία να μένουν για πάντα ανώνυμοι...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...