Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛYΤΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! HANG SON DOONG CAVE ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ (!!!!) Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗ ΓΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΚΛIΜΑΚΑ!!!!


Πριν από ένα χρόνο περίπου στο Βιετνάμ ανακαλύφθηκε ένα σπήλαιο τελείως διαφορετικό από όλα τα αλλά!! Ένα τεράστιο σπήλαιο που ίσως είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο!! Αυτό δεν είναι το περίεργο, το περίεργο με αυτό το σπήλαιο είναι ότι στο εσωτερικό του υπάρχει ένα τροπικό δάσος!!! Υπάρχουν επίσης φυτά που έχουν εξελιχτεί στο εσωτερικό και τις ανάγκες του σπηλαίου!!! Στο εσωτερικό του ζουν πίθηκοι που οι διάφορες με τους έξω πιθήκους είναι απειροελάχιστες, μα όλα δείχνουν ότι αρχίζουν και εξελίσσονται στις ανάγκες του σπηλαίου, υπάρχουν ακόμα πουλιά διάφορα έντομα άγνωστα στους επιστήμονες!!

Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στο Phong Nha-ka Bang National Park στην περιφέρεια Bo Trach και στην επαρχία Quang Binh. Η όλη περιοχή βρίσκεται στα σύνορα Λάος – Βιετνάμ, διαθέτει ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι μέσα του το σπήλαιο το οποίο και δίνει ζωή……!!!! Το σπήλαιο λέγεται ότι βρέθηκε από ένα άνδρα που ονομάζεται HO-Knah το Νοέμβριο του 1991. Ωστόσο κανένας δεν είχε επιχειρήσει να εξερευνήσει το σπήλαιο μέχρι το τέλος του 2009 οπού μια ομάδα Βρετανών σπηλαιολόγων με την βοήθεια Βιετναμέζων ερεύνησαν το σπήλαιο οπού και έφεραν καταπληκτικές φωτογραφίες μαζί τους στην επιστροφή!!
Κανένας από τους ντόπιους δεν τολμά να πατήσει το πόδι του εκεί μέσα, ούτε ακόμα στην διάρκεια του πολέμου από τους Αμερικανούς, ο λόγος είναι από το σφύριγμα που κάνει ο υπόγειος ποταμός εκεί μέσα, αλλά ο πιο σημαντικός λόγος όπως τονίζουν είναι ότι ανήκει στους υπόγειους ανθρώπους!!! Από τα αρχαία χρόνια έχουν κάνει μια συμφωνία οι υπόγειοι να μην βγαίνουν έξω από την σπηλιά αλλά και οι έξω, οι ντόπιοι της περιοχής δηλαδή να μην μπαίνουν μέσα για κανένα λόγο. Αν κάποιος παραβιάσει την συνθήκη ο Βούδας θα το τιμωρήσει αιώνια τοποθετώντας τον παραβάτη στο αιώνιο κενό!!;;!!
Όπως καταλαβαίνετε για μένα αλλά και για τους άλλους ερευνητές είναι μια απόδειξη ότι μπορεί να αναπτυχτεί ζωή υπόγειος, βεβαία δεν είναι πολύ βαθιά σε βάθος αλλά για φανταστείτε όμως αλλού σε αλλά σπήλαια δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα!!! Έτσι το καταστά το μοναδικό σπήλαιο στον κόσμο με ποικίλη ζωή μέσα του, από ζώα, δένδρα, φυτά, έντομα!! Εκτός από τους σπηλαιολόγους δεν το έχει εξερευνήσει άλλος ειδικός, τον επόμενο χρόνο μαζί με τους σπηλαιολόγους θα το εξερευνήσουν βιολόγοι για να δουν το τι ακριβώς γίνεται εκεί και κατά πόσο έχουν εξελιχτεί κάποια ζώα η όχι αλλά αναμένουν και τον εντοπισμό κάποιων καινούριων ειδών….
Το σπήλαιο είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα μήκος, έχει 200 μέτρα ύψος το εσωτερικό του και 150 πλάτος!!! Οι επικεφαλής την σπηλαιολογικής εταιρίας οπού και το εξερεύνησαν Howard, Deb Limbert δήλωσαν ότι στο τέλος του υπάρχει ένας τοίχος από ασβεστίτη οπού φράζει την είσοδο σε άλλη αίθουσα, το ποτάμι συνεχίζεται πέρα από αυτό. Είπαν επίσης πως δεν έχουν τελειώσει με την εξερεύνηση του σπηλαίου και πως θα ξανά γυρίσουν για να συνεχίσουν ……….οτι νέο υπάρχει θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Σας παραθέτω τις καταπληκτικές και απίστευτες φωτογραφίες από την συγκεκριμένη αποστολή!!


Η κατάβαση 200 μέτρων μέχρι τον πυθμένα!!!!


Η κατάβαση 200 μέτρων από άλλη φωτογραφία, κοιτάτε την βλάστηση πως ξεχύνεται προς τα μέσα……


Όσο και να προχωρούσαν υπήρχε ζωή τριγύρω τους……..


Τα πιο πολλά τοιχώματα γύρω στο 67% του σπηλαίου είναι καλυμμένο από βλάστηση……


Δεν είναι η έξοδος συνεχίζει προς τα μέσα, το φως έρχεται από πάνω και είναι του ήλιου που μπαίνει από τρύπες που δημιουργήθηκαν από τους βομβαρδισμούς του πολέμου ……Όπως πάντα έτρεξαν κάποιοι να προλάβουν και να αρχίσουν την παραπληροφόρηση στο όλο ζήτημα, όπως δεν είναι έτσι, δεν υπάρχει ζωή εκεί μέσα, ότι δεν είναι έτσι το σπήλαιο……. Υπάρχουν και κάποια ρεπορτάζ γύρω από το σπήλαιο αυτό από γνωστά κανάλια, δεν θέλω όμως  να αναφερθώ σε αυτά……….
Οι φωτογραφίες και η ιστορία είναι από τον καλό φίλο και ερευνητή της μέσης γης Dong Binh Yanh που ζει και εργάζεται στο Λάος  Παραθέτω και δυο βίντεο από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!




Εκτός του ποτάμι υπάρχουν και πολλές λίμνες ………..


Αν και το φως του ήλιου έρχεται από τα ανοίγματα των βομβών από τον πόλεμο υπάρχει ζωή και σε σημεία οπού δεν υπάρχει ήλιος………………


Μια από τις πιο όμορφες λίμνες του σπηλαίου……


Ένα από τα σημεία που δεν έχει καθόλου βλάστηση….


Μετά το άνοιγμα χωρίς την βλάστηση αρχίζει άλλου είδους βλάστηση σαν και αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία, αυτά δεν είναι βράχια αλλά είδος βλάστησης……



Οι υπόγειοι καταρράκτες βρίσκονται σχεδόν παντού………..




Ζωή υπάρχει και στα πιο βαθιά σημεία………..


Μια δύσκολη κατάβαση……


Το τέλος; Θα δείξει σε μελλοντικές αποστολές, όταν θα υπάρξουν φωτογραφίες από τα ζώα, έντομα αλλά και φυτά ξεχωριστά από τους βιολόγους θα τα αναρτήσουμε εδώ.









πηγη

http://www.katohika.gr/2011/09/y-hang-son-doong-cave-i.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...