Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στό Αρχαιολογικό Φεστιβάλ Biskupin της Πολωνίας

Ο Συλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ , ανακοινώνει την πρώτη ιστορικά ακριβή παρουσιαση της πραγματικής Ελληνικής Οπλιτικής Μαχητικής Τέχνης σε Διεθνές Κοινό. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της Συμμετοχής στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Biskupin της Πολωνίας ,17-25 Σεπτέμβρη 2011, υπο την Αιγίδα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας , της Ελληνικής και Κυπριακής Πρεσβείας και λοιπών φορέων.


H 10-ήμερη συμμετοχή του Οπλιτικού Αγήματος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ του Μπισκούπιν περιλάμβανε , σχηματισμούς Οπλιτικής Φάλαγγας , Οπλιτική Μάχη εκ του Συστάδην , Οπλιτική Μάχη Σώμα με Σώμα με χρήση τεχνικών Παγκρατίου , Εφιππη τοξοβολία εναντίον Οπλιτικής Φαλαγγας, Οπλιτικές Μονομαχίες, Οπλιτικές Ιεροπραξίες , Οπλιτοδρομίες, Ομιλίες.
Οι 12 Οπλίτες της Αποστολής του Συλλόγου έδωσαν 20 προγραμματισμένες επιδειξεις/παρουσιάσεις ενώπιον του ενθουσιώδους Πολωνικού και Ευρωπαϊκού κοινού. Πάνω απο 90.000 επισκεπτες όλων των ηλικιών ειχαν την ευκαιρία να θαυμασουν απο κοντα την εικόνα του ελληνα Οπλίτη και να ενημερωθουν για τις δράσεις του Συλλόγου μας.Η όλη παρουσίαση εγινε με πλήρη και ιστορικά ακριβή Οπλιτική Περιβολή (Λινοθώρακες κλασικής Περιόδου , Κωδωνόσχημο Θώρακα ύστερης Αρχαϊκής Περιόδου) οι οποίες εχουν κατασκευασθεί για αποκλειστική χρήση απο τον Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ύστερα απο μελέτη και χρησιμοποιώντας ιστορικά ακριβή υλικα και τεχνικές κατασκευής.
 Ο Σύλλογος μας απέσπασε τα εύσημα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας για το υψηλής ιστορικής ακρίβειας θέαμα και την επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσία, γεγονός που καταδυκνείεται και από την επίσημη πρόσκληση του Πανεπιστημίου προς τον Συλλογό μας σε συνέδριο Αρχαιολογίας τον προσεχή Δεκέμβρη στην Βαρσοβία στο οποίο θα αναπτυχθούν τα αποτελέσματα και οι δραστηριότητες του συλλόγου που άπτονται της πειραματικής αρχαιολογίας.
Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό

ΠΗΓΗ : http://www.youtube.com/user/Koryvantes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...