Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Κύκνειο άσμα" από τον Παπανδρέου, με απειλές στους βουλευτές του και στήριξη σε Ψυχάρη - Μπόμπολα




  • Επιλέγει να μετατραπεί σε πρωθυπουργό της διαπλοκής και της κατοχής της χώρας, αφού τρέμει την επόμενη ημέρα απομάκρυνσής του από την εξουσία
Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (με Χατζηνικολάου – Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Ο Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας – δηλαδή με την πρωθυπουργία του.
Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».
Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια» (να τα βλέπει αυτά ο Σαμαράς…).
Για τους δικαστές είπε ότι πρέπει να πληρώσουν τον οβολό τους, καθώς είναι «οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν». Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι την «οικονομική κατοχή: θα την παλέψουμε όταν και οι δικαστές πληρώσουν τον οβολό τους και συμβάλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές».
Ωστόσο ο ΓΑΠ επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του, τους οποίους ουσιαστικά εκβιάζει να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώ την Δευτέρα 4 βουλευτές (Βαρβαρίγος, Μακρυπίδης, Κυριακοπούλου, Κατρίνης) είπαν ότι περιμένουν να τους διαβεβαιώσει ότι το άρθρο 37 είναι απαίτηση της τρόικα, ο Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, παρά μόνο ότι θέλει να ενισχυθεί ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής! Είναι φανερό ότι τους έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτούς και την Κατσέλη που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο, αλλιώς θα το καταψηφίσει.
Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ομολογούν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι αφενός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αφετέρου η μη επανεκλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές – δεν τους παίρνει άλλωστε στο Μαξίμου να μιλήσουν. Θα μιλήσει μόνο ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα επαναλάβει ότι η ψήφιση του άρθρου 37 είναι “προαπαιτούμενο” από την Τρόϊκα και θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.
Το κύριο επιχείρημα στους πανικόβλητους βουλευτές από το Μαξίμου είναι σε γενικές γραμμές το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.
Δεδομένου ότι δεν αναμένονται αποφάσεις από τους Δανειστές την Κυριακή, είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι αυτό και η ομιλία του στους βουλευτές και οι συναντήσεις με τους πολιτικούς και την …διαπλοκή. Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.
Παρομοίασε τον εαυτό του με τον... Καποδίστρια!
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εκτός των άλλων ασυναρτησιών που ξεστόμησε, μίλησε με καταγγελτικό τόνο “γι’ αυτούς που μιλάνε για ΓΟΥΔΙ, και σπέρνουν στο Λαό τον διχασμό”. Και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον Καποδίστρια λέγοντας πως “τον δολοφόνησαν γιατί ήθελε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα”.
Αν κάποιος από εσάς, που μας διαβάζει αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να συγκριθεί ο Καποδίστριας με τον σημερινό Πρωθυπουργό, μετα χαράς να παραθέσετε την άποψη σας στα σχόλια της ανάρτησης.
Κύριε Παπανδρέου θέλετε να μας πείτε ότι εσείς και η κυβέρνηση σας θέλετε να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα;
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
Δεν είναι στιγμές να εμπαίζετε τους Έλληνες πολίτες κατ’αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή!
Κάπου εδώ θα πρέπει να γράψουμε και τί ακριβώς έλεγε ο Καποδίστριας, για να δείτε ποιός ήταν ο λόγος της δολοφονίας του, όπως επίσης για να διαπιστώσετε πως αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είναι “μπαρούφες”, μιας και ουδεμία σχέση έχει η πολιτική του Καποδίστρια με την πολιτική του Παπανδρέου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...