Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

To EFSF ειναι μια μη ελεγχόμενη, αντιδημοκρατική ΜΚΟ! Από την Ιστοσελίδα του EFSF!




Οσο μας δάνειζαν, τόσο πέφταμε...
Επεσα στο κείμενο (Αγγλικά) που εξηγεί τι είναι το EFSF.
Λοιπόν το EFSF είναι μια εταιρεία που θα ελέγχει τα χρήματα των Ευρωπαίων που θα πηγαίνουν σε χώρες που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.
Οι χώρες που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, είναι βέβαια αυτές που δάνειζε αφειδώς η “αγορά” για πουλάει τα προϊόντα των πολυεθνικών της, καταστρέφοντας την εγχώρια οικονομία και παραγωγή από την μια, κι από την άλλη δημιουργόντας χρέος τόκων που επέστρεφε σε αυτή.
Δηλαδή το σχήμα όπως λειτουργούσε στην Ελλάδα ήταν:
ΑΓΟΡΕΣ -> ΚΡΑΤΟΣ -> ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ -> ΞΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ -> ΑΓΟΡΕΣ +ΤΟΚΟΣα’
Τώρα αφού πήραν τα χρήματα οι Εγχώριοι Λακέδες για να κλείσει ο κύκλος μετέφεραν το χρέος στου πολίτες.
ΑΓΟΡΕΣ+ΤΟΚΟΣα’+ΤΟΚΟΣβ’<-(ΠΟΛΙΤΕΣ)<-ΚΡΑΤΟΣ<-ΕΡΓΟΛ.<-Ξ.ΚΑΤ/ΚΗ<-ΑΓΟΡΕΣ+ΤΟΚΟΣα’
Κι είναι όλοι ευχαριστημένοι! Εκτός από τους πολίτες…..
Εδώ έρχεται αυτή η πουτάνα η Δημοκρατία, που δεν βοηθάει στο κύκλο του χρήματος! Αρε κωλο-Ελληνες με τις ιδεές σας, αρε μαλάκα Κλεισθένη τι μας έκανες.
Ακόμη κι η Μερκελ (ή ο Σαρκοζί) πρέπει να δίνει λόγο στους Ψηφοφόρους της και κάθε φορά που έρχεται το θέμα της Ελληνικής Βοήθειας και πρέπει να δίνει τον δυσάρεστο λογαριασμό στους Πολίτες της. Οι πολίτες της, πέρα από τους λαϊκισμους, τύπου Φοκους, όταν κάτι αγγίζει την τσέπη τους, ψάχνουν τις λεπτομέρειες.
Πως παρακάπτεται η δημοκρατία;
Φτιάχνουμε μια ΜΚΟ! Ρωτήστε τον Πρωθυπουργό ή την Μητέρα του, ξέρουν καλύτερα.
Εφτιαξαν έτσι την “ευέλικτη” EFSF ιδιωτική εταιρεία, που δεν λογοδοτεί πουθενά, για να βοηθήσουν τις χώρες, για να αφαιμάξουν τους πολίτες, για να πληρώσουν τις Τράπεζες.
Διαβάζουμε λοιπόν στην Ιστοσελίδα του EFSF :
␣ A1 – Τι είναι η EFSF;
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι μια εταιρεία η οποία συμφωνήθηκε από τις 16 χώρες το ευρώ στις 9 Μαΐου 2010 και ενσωματώθηκε στο Λουξεμβούργο βάσει λουξεμβουργιανής νομοθεσίας στις 7 Ιουνίου 20101. Ο στόχος του EFSF είναι να διατηρήσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης με την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε κράτη μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του, το EFSF μπορεί με την υποστήριξη του Γερμανικού Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (DMO) την έκδοση ομολόγων ή άλλων χρεογράφων στην αγορά για να αυξήσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την παροχή δανείων σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Θέματα που θα συνοδεύεται από εγγυήσεις που παρέχονται από κράτη μέλη της ευρωζώνης έως και € 440 δισεκατομμύρια σε αναλογική βάση, σύμφωνα με το μερίδιό τους στο καταβεβλημένο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)
.
.A3 – Θα το EFSF να είναι ένα μεγάλο ίδρυμα;
Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός έχει μια πολύ απλή οργάνωση. Θα έχει προσωπικό περίπου μια ντουζίνα υπαλλήλους. Η λιτή δομή είναι δυνατή επειδή γερμανικοί Φορείς (front office) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (back office) παρέχει υποστήριξη στο EFSF. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει τη συνοχή μεταξύ EFSF επιχειρήσεων και άλλη βοήθεια σε κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Δηλαδή θα το ελέγχει μια άλλη Τράπεζα.
.␣ A4 – Ποιος διαχειρίζεται το EFSF;Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Klaus Regling, πρώην Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, που επίσης εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και έχει επαγγελματική εμπειρία από τη συνεργασία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι “έχει επαγγελματική εμπειρία από τη συνεργασία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.” έβαλαν τον Ντιτρού παιδαγωγό.
Και τέλος στο ζουμί :
␣ A5 – Ποιος θα επιβλέπει την EFSF;
Το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αποτελείται από υψηλού επιπέδου εκπροσώπους των 16 κρατών μελών της ζώνης του ευρώ, δηλαδή Υφυπουργοί ή υφυπουργοί ή διευθυντής στρατηγοί των εθνικών δημόσιων ταμείων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το καθένα έχει παρατηρητές στο διοικητικό συμβούλιο EFSF. Το EFSF διοικητικό συμβούλιο έχει ως επικεφαλής τον πρόεδρο της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
␣ A6 – Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εποπτικό ρόλο;
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη υποχρέωση για λογοδοσία προς το Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο το EFSF θα έχει μια στενή σχέση με τις σχετικές επιτροπές.
␣ A7 – Είναι το EFSF μια αυτοδύναμη λύση για να υποστηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης;
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι μέρος ενός ευρύτερου δικτύου ασφαλείας για τη διατήρηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στο εσωτερικό της Ευρώπης. Τα μέσα του EFSF θα ήταν να συνδυαστεί με δάνεια μέχρι € 60.000 εκατομμύρια προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM), δηλαδή κεφάλαια που αντλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ, και έως € 250 δισ. από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας μέχρι και € 750 δις.
Βγάλατε άκρη; Ποιός θα ελέγχει την Σωτηρία μας; Αυτοί που χρωστάμε….!
Κάποιοι φύτεψαν στην “Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση” κάτι άτομα σαν τον Ρομπούϊ ή τον Μπαρόζο ή τον Ολι Ρεν, χωρίς εκλογές και τώρα αυτοί, θα μιλάνε με κάτι άλλους που φυτεψαν σε μια ΜΚΟ “σωτηρίας” σαν το EFSF και εσείς περιμένετε Ελευθερία και Σωτηρία.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Ολόκληρο το Αγγλικό κείμενο το βρήκα στο blog του Κώστα Καββαθά.
Επεξήγηση Πίνακα
Οπως βλέπουμε η Ελλάδα ήταν σταθερά αρνητική στην σχέση εισαγωγών-εξαγωγών, αλλά τουλάχιστον ήταν σταθερή από -2 έως -3.
Από την εποχή του Σημιτικού Μεσαίωνα, το χρήμα άρχιζε να ρέει κι από τις πράσινες απάτες (Χρηματιστηρίου, 2004) αλλά κι από την προσπάθεια να μπούμε στο Ευρώ. Με τα δάνεια οι ξένοι είχαν διπλό όφελος, από την μια τραβούσαν λεφτά από την αγορά (Χρηματιστηρίο, χαμηλούς μισθούς κάτω του πληθωρισμού) από την άλλη πλήρωναν τους ξένους Εργαζομένους (Hochtief, BMW, Porsche, Siemens κτλ), χρέωσαν υπέρογκα μη παραγωγικού τομείς του Δημοσίου (px Δρόμους, φάτε τσιμέντο τώρα), δηλαδή δανεικά κι αγύριστα, που τώρα έρχονται και τα ζητάνε μαζι με του Παραγωγικούς (πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ). Και η καλύτερη παράπλευρη απώλεια ήταν να κλείσουν κι οι τελευταίες καλές Ελληνικές επιχειρήσεις.
Φυσικά όλα αύτα μέσα στο κλίμα του Βλαχοπλούσιων με τα must-have και το “τι-θα-φορεθει-φέτος”.
Οσο έπεφτε η Ελληνική παραγωγή, τόσο βάθενει το έλλειμα, ήρθε και το 2008 η κρίση στην Ευρώπη, οπότε σταμάτησαν να αγοράζουν κι αυτά που αγόραζαν οι Ευρωπαίοι, γιατί δεν είχαν λεφτά και μας αποτελείωσε.
Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα; Πολύ απλά να τους δώσουμε τα γραμμάτια να διαβάσουν
ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ
Το 2011 μάλιστα που μιλάνε για “αύξηση των εξαγωγών” εννοούν το ότι ανεβήκαμε από το -14 στο -11, αυτό για να μην τρώτε κουτόχορτο….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...