Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θλίψη και αγανάκτηση από το άκουσμα και μόνο του ονόματος του Π. Ρουμελιώτη


Σχετικά με την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού ο Π. Ρουμελιώτης ο κος Σούρλας δήλωσε:
«Η σκέψη και πόσο μάλλον η πρόταση να αναλάβει καθήκοντα ο Π. Ρουμελιώτης συνιστά μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα. Μόνο από επιλήσμονες του καθήκοντος θα μπορούσε να γίνει αυτό, αφού:
Είναι ο πολιτικός για τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων στις 27/9/1989 αποφάσισε την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ήταν ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που δεν δικάστηκε γιατί ο Α. Παπανδρέου είχε προηγουμένως φροντίσει να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών και στη συνέχεια η ευρωβουλή δεν ήρε την ασυλία του.
Από τα πρακτικά της Βουλής και της τότε εξεταστικής επιτροπής καθώς και από τα πρωτοσέλιδα της εποχής προκύπτει ότι:
Ως υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος των πιστωτικών ιδρυμάτων κάλυψε με πράξεις και παραλείψεις την απάτη του Κοσκωτά. Αγνόησε εντελώς την επιστολή του τότε Διοικητή της ΤτΕ κ. Χαλικιά που του έστειλε στις 21/1/88 για την άρση του απορρήτου προκειμένου να ελεγχθεί ο Κοσκωτάς και η Τράπεζά του.
Στην εξεταστική επιτροπή στις 16-12-88 ο Ρουμελιώτης ομολόγησε ότι είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον Κοσκωτά.
Αγνόησε πλήρως ότι το 1987 ο Κοσκωτάς συνελήφθη στις ΗΠΑ για 64 αδικήματα (πλαστογραφίες, πλαστοπροσωπίες και ψευδείς βεβαιώσεις) και όχι μόνο αυτό, αλλά σε σχετική μου ερώτηση τον Αύγουστο του 1988 για το αν και κατά πόσο μπορεί να είναι ο Κοσκωτάς Πρόεδρος ιδρύματος, μου απάντησε διά του αναπληρωτή του ότι είχε όλες τις προϋποθέσεις για να είναι Πρόεδρος Πιστωτικού Ιδρύματος.
Ο Π. Ρουμελιώτης όχι μόνο δεν δικάστηκε μετά την απώλεια της βουλευτικής του ιδιότητας, αλλά τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος σε Διεθνείς Οργανισμούς και τελευταίως διορίστηκε από τον κ Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΔΝΤ.
Σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας βυθίζεται στο χάος από τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής δεν προκαλεί μόνο θλίψη και αγανάκτηση η αναζήτηση διαπλεκόμενων να σώσουν την Ελλάδα, αλλά και το τι μπορεί να περιμένουμε για την πατρίδα από αυτούς που σήμερα την εξουσιάζουν.
Κρίμα !!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...