Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πλοία ξεκίνησαν από την Τουρκία για τη Γάζα!



Κρίση εν όψει στην Ανατολική Μεσόγειο; Όπως έγινε γνωστό από το διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το πλοίο «Tahrir» (Ελευθερία) με σημαία των νήσων Κομόρες και το ιρλανδικό «MV Saoirse», σάλπαραν από το λιμάνι Φετίγιε στην Τουρκία και οδεύουν για τη Γάζα, με διακηρυγμένο στόχο, πάλι, να σπάσουν το εμπάργκο…

Στα πλοία επιβαίνουν ακτιβιστές, ενώ μεταφέρουν και βοήθεια. Η Τουρκία έδωσε άδεια απόπλου με σκοπό να κατευθυνθούν προς τη Ρόδο και πλοία της Ακτοφυλακής της τα συνόδευσαν μέχρι ένα σημείο όπου αυτά άλλαξαν ρότα και κατευθύνονται πλέον προς τη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται να φθάσουν σε μερικές ημέρες.

Η κίνηση αυτή των ακτιβιστών μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως… προβοκατόρικη, αφού η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι σταθερή, άρα και η ανοχή των Ισραηλινών σε τέτοιου είδους προβοκάτσιες μπορεί να θεωρηθεί με ασφάλεια ως μηδενική. Αναμένεται να φανεί εάν οι «ακτιβιστές» έχουν υιοθετήσει κάποια άλλη τακτική με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους Ισραηλινούς, ή αν υπάρχει κάποια άλλη, άγνωστη μέχρι στιγμής συμφωνία.

Για παράδειγμα, εάν με κάποιον»μαγικό» τρόπο οι ισραηλινοί αφήσουν τα πλοία να φθάσουν στη Γάζα, τότε είναι πιθανό να πρόκειται για μεθόδευση συμφωνημένη ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων. Δηλαδή, την άφιξη του πλοίου θα ακολουθήσουν δηλώσεις επιδοκιμασίας Τούρκων κυβερνητικών και στη συνέχεια η Τουρκία σε μια… ένδειξη μεγαλοψυχίας να ξεχάσει τις απαιτήσεις για συγνώμες και εμπλακεί σε επίσημες συζητήσεις με το Ισραήλ.

Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...