Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ : ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


ImageΤουλάχιστον επιπόλαιη και ανεύθυνη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση του ελληνικής καταγωγής Γερμανού ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Σκόπια στα πλαίσια της συνεδρίασης της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής –Σκοπίων  και ΕΕ.
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η παράλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας είναι λάθος και πρότεινε να συντάξουν μια πρόταση με τους Σκοπιανούς βουλευτές που θα απαιτούν στο μέλλον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην αφήνει απ’ έξω το επίθετο αυτό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι,  «Η απουσία του επιθέτου «μακεδονικός» στην έκθεση είναι απαράδεκτη Η Μεικτή Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα και να συζητήσουμε πως μπορούμε να βρούμε μια καλή λύση για αυτό, επειδή προκάλεσε αντιδράσεις εδώ στη χώρα και δεν θέλουμε να διαταραχθεί η εικόνα της στην ΕΕ».
Σαν να μην έφταναν αυτά ο Γερμανός ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής μιλώντας στο γλωσσικό ιδίωμα της γειτονικής χώρας είπε ότι "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα μπορέσω να πώ μερικές λέξεις στα «Μακεδονικά»".
Και συνέχισε λέγοντας ότι «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μιλάνε «Μακεδονικά» και δεν υπάρχουν προβλήματα με την γλώσσα η οποία ονομάζεται «Μακεδονική». Ένας από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών πρότεινε να ονομάζεται «Μακεδονική».»
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες ο ευρωβουλευτής είχε έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους. Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 20/09 διοργανώθηκε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Ελευθερία του λόγου και του τύπου στην πΓΔΜ».
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών ινστιτούτων, μεταξύ άλλων και ο τέως εκπρόσωπος της Ε.Ε. Erwan Fouere, εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών, καθώς και δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ των Σκοπίων.
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση του πάνελ τρεις δημοσιογράφοι από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της πΓΔΜ προκάλεσαν αναταραχή στην εκδήλωση λέγοντας ότι πρόκειται για μια «αντί-μακεδονική», «αντιδημοκρατική» και «αντιφιλελεύθερη» εκδήλωση.
Ο Kacin έκανε έκκληση να σταματήσουν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι τις προκλητικές εκφράσεις και υποσχέθηκε ότι θα τους δοθεί ο λόγος μετά το τέλος της συζήτησης του πάνελ.
Οι δημοσιογράφοι εξακολούθησαν να διακόπτουν την ροή της συζήτησης με αποτέλεσμα ο co-Host της εκδήλωσης Γ. Χατζημαρκάκης να τους επισημάνει ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Μετά από δύο μήνες ο ίδιος ευρωβουλευτής πηγαίνει στα Σκόπια και δηλώνει τα παραπάνω. Πρόκειται για μία μεταστροφή η οποία προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό ειδικά όταν ακόμα και  ο ίδιος αντιλήφθηκε τι σημαίνει καθεστωτική κυβέρνηση στα Σκόπια μέσα από την φασιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τους φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά άνθρωποι που όπως δήλωναν επιθυμούν να βοηθήσουν την Ελλάδα φέρνοντας γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα λαμβάνει θέση η οποία είναι ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα ρίχνοντας νερό στον μύλο της σκοπιανής αναγνωρίζοντας την ύπαρξη «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα και αποδεχόμενος το επίθετο «Μακεδονικός» στα επίσημα έγγραφα της ΕΕ.
Αν αυτοί είναι οι ομογενείς μας στη Γερμανία, αν αυτοί είναι οι φίλοι της Ελλάδας στο εξωτερικό τότε τι άλλο να πούμε.








Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...