Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Και το όνομα αυτού... Λουκάς Παπαδήμος!




Ο Λουκάς Παπαδήμος πήρε και επισήμως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης, συμφώνησαν στην αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «συμφωνήθηκε το έργο της νέας κυβέρνησης να είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία αναμένεται για αύριο στις 14.00»

Όπως προκύπτει, στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει δεσμευτική ημερομηνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Παπαδήμος δεν θα δεχόταν να αναλάβει επικεφαλής της.

Λίγο μετά τις 14.30 αναχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Μένει να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Και τώρα που μάθαμε ποιός ανέλαβε ως υπάλληλος να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ευτελίζοντας το Κοινοβούλιο, διαγράφοντας το Σύνταγμα και εκτελώντας εντολές Μέρκελ, Σαρκοζί και τραπεζιτών, πώς νιώθουμε;

Η πρώτη δήλωση Παπαδήμου

Η νέα κυβέρνηση θα είναι μεταβατική είπε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως είπε, κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί η συμφωνία των Βρυξελλών και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις.

«Αποδέχθηκα την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.»

Διευκρίνισε ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό για τη νέα κυβέρνηση.

Μίλησε σε προσωπικό επίπεδο, λέγοντας ότι «δεν είμαι πολιτικός, αλλά εχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την ανάπτυξη.»

Στόχος αυτής της νέας κυβέρνησης θα είναι η ανόρθωση της οικονομίας, λέγοντας ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη και τα προβλήματα θα επιλυθούν ταχύτερα με μικρότερο κόστος, «αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση».

Μας έφυγε ένα βάρος ή μήπως μας προστέθηκε περισσότερο;

Κάποιοι θα σκεφθούν πως μετά από αυτό όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία για να δοθεί το τέλος. Όμως, αναρωτιέμαι... το τέλος τίνος; Της Ελλάδας, των πολιτών της, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας...; Για να έρθει το τέλος εκείνων που σχεδίασαν την επίσημη και υπογεγραμμένη υποταγή μας θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα από το να είμαστε θεατές στην εκτέλεσή μας...

Καλώς δεχθήκαμε λοιπόν τον άνθρωπο μαριονέτα που θα στείλει την χώρα 40-50 χρόνια πίσω και θα πληρωθεί για να κάνει αυτή τη δουλειά. Κάποτε τον αποκαλούσαν δήμιο, σήμερα λέγεται πρωθυπουργός χωρίς εκλογές, πρωθυπουργός χωρίς καμία λαϊκή εντολή, πρωθυπουργός επίσημος υπάλληλος των τραπεζών...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...