Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μια ανάσα πριν το Μνημόνιο η Ιταλία – Σε νέο ρεκόρ το spread – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή


Το spread της Ιταλίας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πλησιάζοντας απειλητικά τις 500 μ.β., την ώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί.
Το ΔΝΤ βολιδοσκοπεί από την περασμένη εβδομάδα την κατάσταση στην Ιταλία, πιέζοντας την κατάσταση ώστε να μπει στην χώρα.
Το επιτόκιο δανεισμού της Ιταλίας βρίσκεται σε επίπεδα μνημονίου, πάνω από το 6,6%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η προσφυγή της Ιταλίας για εξωτερική βοήθεια, είναι θέμα χρόνου.
Ο Ιταλικός τύπος γράφει σήμερα ότι ο Μπερλουσκόνι θα μείνει στη θέση του το πολύ για μια εβδομάδα ακόμα.
Η ιταλική Βουλή θα ψηφίσει σήμερα στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) στη Ρώμη τον απολογισμό για τον προϋπολογισμό του 2010 και από εκεί θα φανεί εάν ο Berlusconi θα διατηρήσει την πλειοψηφία.
Στην περίπτωση που ο Berlusconi δεν καταφέρει να συγκεντρώσει 316 ψήφους, το πιθανότερο είναι να πρέπει να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης, όπου και θα αποφασιστεί η τύχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...