Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Όσο οι συζητήσεις για το PSI συνεχίζονται, τόσο τα κέρδη για το ΧΑ αυξάνονται


Το Σαββατοκύριακο πέρασε αλλά συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της για το κούρεμα  και το ύψος των επιτοκίων στα νέα ομόλογα δεν υπήρχε. Όσο το θρίλερ αυτό συνεχίζεται το ΧΑ έχει σημειώσει ένα από τα μεγαλύτερα ράλι του των τελευταίων ετών, έχοντας 9 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Εκτός όμως από το θρίλερ στο ΧΑ, ζούμε άλλο ένα θρίλερ με το Ιράν, που απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, μετά από το νέο εμπάργκο στις εισαγωγές Ιρανικού πετρελαίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισαν οι Υπουργοί Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Οι αγορές της Ασίας έμειναν κλειστές την Δευτέρα, λόγω αργίας. Οι βασικές αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν αρνητικά την εβδομάδα, αλλά κατάφεραν στο τέλος, να κλείσουν την συνεδρίαση θετικά. Ο DAX κέρδισε 0,50%, ο CAC ενισχύθηκε κατά 0,51%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,94%. Το ΔΝΤ καθώς και η Ευρωζώνη δεν θα παράσχουν ούτε ένα επιπλέον ευρώ από τα 130 δις ευρώ του δεύτερου πακέτου βοηθείας διαμηνύουν προς την Ελλάδα, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται για τους όρους και το επιτόκιο των ομολόγων.
Με οριακές απώλειες είχαν ξεκινήσει την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετά από τα σημαντικά κέρδη που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Πλέον και οι επενδυτές της Αμερικής προσέχουν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και αυτά που συμβαίνουν γύρω από το Ιράν.
Το Ευρώ ξεκίνησε την εβδομάδα με κέρδη και πέρασε πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1,30, προεξοφλώντας κάτι θετικό για το PSI της Ελλάδας. Ο Χρυσός σε καθημερινή βάση «τσιμπάει» διαρκώς και η τιμή του και έφτασε τα 1675 δολάρια. Ενώ το πετρέλαιο κάλυψε τις απώλειες της Παρασκευής και βρέθηκε μια ανάσα από τα 100 δολάρια, ύστερα και από το νέο εμπάργκο προς το Ιρανικό πετρέλαιο που άσκησε η ΕΕ.
Τέλος, το ΧΑ υπεραπόδοσε για ακόμα μια συνεδρίαση κλείνοντας με εντυπωσιακά κέρδη 5,09% στις 744,26 μονάδες, για 9η διαδοχική συνεδρίαση. Ο ΔΤΡ βρέθηκε στο “Limit up”, σημειώνοντας κέρδη 9,27% και θύμισε άλλες καλές εποχές. Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε στα 60 εκ ευρώ, ενώ το μηχανικό σύστημα του 3F2012, συνεχίζει να βαθμολογεί θετικά βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα του ΓΔ.
GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...