Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξένες δυνάμεις πεζικού εισέβαλαν στη Συρία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο



Καναδικό ιστολόγιο Global Research
με αποκλειστικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα Debka File


8 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka πριν από λίγες ώρες, ειδικές δυνάμεις από Βρετανία και Κατάρ έχουν εισέλθει σεσυριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ακόμη πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα, οι ειδικές αυτές δυνάμεις - που θα λειτουργούν σε συνεργασία με τις δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη Homs -"δεν έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις"με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι μέρος των δυνάμεων αυτών αποτελεί ένα "συμβουλευτικό σώμα σε ζητήματα στρατηγικής", το οποίο θα ασχολείται με την υποστήριξη των μισθοφόρων ανταρτών στην χρήση συστημάτων επικοινωνιών, καθώς και την οργάνωση της προμήθειας και παράδοσης των όπλων και πυρομαχικών, που προέρχονται ως επί το πλείστον από την Τουρκία. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος για αποστολή "ξένων μαχητών".

Η ιστοσελίδα Debka αναφέρει επίσης ότι "δύο στρατιωτικές αποστολές από ξένες χώρες έχουν οργανώσει τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων - στην περιοχήKhaldiya, που βρίσκεται βόρεια της Homs, στο Bab Amro στα ανατολικά, και στο Bab Derib Rastan στα βόρεια..."

Στην παρουσία των στρατευμάτων από Βρετανία και Κατάρ αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός,Tayyip Erdogan, ότανπαρουσίασε το νέο αυτόσχέδιο στην τουρκική Βουλή, στην Άγκυρα, την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου. Ο Εrdogan αναφέρθηκε στα στρατεύματα από Βρετανία και Κατάρ σαν τις πρώτες ξένες δυνάμεις που θα πρέπει να κατορθώσουν να εισβάλουν στη Συρία, και ανέπτυξε το σχέδιό του, σύμφωνα με το οποίοστρατεύματα που θα προέρχονται από την Τουρκία και κάποιεςαραβικές χώρες θα πρέπει να εισβάλουν μυστικά και να κατευθυνθούν προς την πόλη Homs, έχοντας την προστασία αυτών των δύο ξένων δυνάμεων. Στην επόμενη φάση, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο Erdogan, οι ίδιες αυτές δυνάμεις θα προωθηθούν σε άλλες πόλεις, που θα αποτελέσουν σημεία ανάφλεξης.

Τα σχέδια των Δυτικών για την αποστολή των βρετανικών και καταριανών στρατευμάτων στην πόλη Homs ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών που έγιναν στη Δαμασκό, χθες, Τρίτη, μεταξύ του Σύριου προέδρου, Bashar al-Assad, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, και του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (SVR),Mikhail Fradkov. Ανώτεροι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών της Συρίας ενημέρωσαν την ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία και αντάλλαξαν δεδομένα και εκτιμήσεις".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περί μισθοφόρων που εισήλθαν στον Λίβανο, ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε έναν σύγχρονο "Κόλπο των Χοίρων", όταν οι ΗΠΑ είχαν αποτολμήσει ανακατάληψη της Κούβας χρησιμοποιώντας αντικαθεστωτικούς και ανθρώπους της CIA.

Όμως, προάγγελος της πολεμικής σύρραξης ήταν σίγουρα και η προσπάθεια της Τουρκίας να πάρει πίσω 49 πράκτορές της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για δράση εντός του Συριακού εδάφους.
Η Δαμασκός και η Άγκυρα είχαν ήδη ξεκινήσει "διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 49 αξιωματικών των Τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που δρούσαν στην παρανομία πριν συλληφθούν από τις συριακές αρχές", μετέδιδε χθες ο τουρκικός ραδιοσταθμός Cham FM, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση.

«Η Συρία έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την απελευθέρωσή τους: Την ανταλλαγή των Τούρκων αξιωματικών με μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας, να θέσει η Τουρκία τέρμα στη διείσδυση στοιχείων του ASL από το τουρκικό έδαφος προς τη Συρία, και να σταματήσει να εκπαιδεύει τα μέλη του ASL», διευκρίνισε ο Cham FM.

Η Δαμασκός έχει επίσης απαιτήσει «το Ιράν να είναι μάρτυρας της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών», προσέθεσε η ίδια πηγή. Η βιασύνη όμως των Τούρκων, ήταν ένα σαφές μήνυμα των εξελίξεων...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...