Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι συμμαχίες κλείνουν! Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν για την στρατιωτική τους συνεργασία




Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Σας το είχαμε πεί επανειλημμένως οτι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει ακάλυπτο το Ιραν! Οπως φυσικά δεν επρόκειτο να αφήσει και την Κίνα, να πάρει τη μερίδα του ... λέοντος, ισχυριζόμενη οτι κάθε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράν ισοδυναμεί με χτύπημα εναντίον της Κίνας! Είναι τόσα πολλά τα συμφέροντα τα οποία παίζονται, που πολύ φοβάμαι πως θα γίνει...σκοτωμός για το ποιός θα υποστηρίξει πιο σθεναρά τους "τρελλούς" Πέρσες!
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της έγκυρης ηλεκτρονικής εφημερίδας Voice of Russia, ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ο Πρεσβευτής του Ιράν Μαχμούντ-Ρεζά Σαντζαντί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική – τεχνική τους συνεργασία. Μια συνεργασία που είχε διακοπεί λόγω του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2010. Απο τότε, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Η Ρωσία έχει αντιληφθεί απο καιρό το παιχνίδι που παίζεται απο τους Αμερικανούς, που δεν θέλουν τίποτε άλλο παρα να σώσουν το δολλάριό τους απο την οριστική κατάρρευση και τον οριστικό έλεγχο του ενεργειακού χώρου της Μέσης Ανατολής. Πολλά τα λεφτά, για να τα πάρουν όλα οι Αμερικάνοι. Και μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να το κερδίσει.

Οπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, όλα τα περι...πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και άλλα τέτοια τρομαχτικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρα μπαρούφες και κοπυραφέξαλα. Τα ίδια ισχυριζόταν και για τον Σαντάμ Χουσείν αλλά πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν ψεύδη και μάλιστα απο τις ίδιες τις μυστικές τους υπηρεσίες. Κι όμως, παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις καταγγελίες, οι Αμερικάνοι και οι συμμαχοί τους Αγγλοι (το αγγλοσαξωνικό μπλόκ δηλαδή), δεν δίστασε να ισοπεδώσει μια χώρα, να δολοφονήσει έναν λαό εν ονόματι του κέρδους και της Νέας Τάξης και στο τέλος, αποδείχτηκε οτι και αυτή τους η στρατιωτική επέμβαση κόστισε απείρως περισσότερα απ ό,τι αυτοί προσδοκούσαν. Παρα λίγο κατάρρευση της οικονομίας της υπερδύναμης και μια οικονομική κρίση που δεν λέει να τελειώσει.

Οι ΗΠΑ ήξεραν πως για να ολοκληρωθεί το "έργο", θα πρέπει να πέσει και το Ιράν. Και θα το έκαναν προ πολλού, με το αιτιολογικό της "απειλής" του Ισραήλ, αλλά επειδή "σκάλωσε ο κασμάς" στο Ιράκ με τα φοβερά απανωτά χτυπήματα των Σουνιτών εναντίον τους, την οικονομική κρίση και την κατακραυγή του κόσμου στην πατρίδα τους, αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν απο τα σχέδιά τους και να τα αναβάλουν για αργότερα. Δεν περίμεναν όμως το γεγονός πως το Ιράν, θα τολμούσε όχι μόνο να αμφισβητήσει την ηγεμονία τους, αλλά και να προχωρήσει ακόμη και στον εξευτελισμό της οικονομικής τους ισχύος κλείνοντας συμφωνίες με την Ινδία, τη Κίνα και τη Ρωσία να δέχεται πληρωμές σε χρυσό, ευρώ, διαμάντια και γιουάν για το πετρέλαιο που πουλούσε στις χώρες αυτές, με αποτέλεσμα το δολλάριο να πάρει μιαν απίστευτη κατρακύλα με ολέθριες συνέπειες στην οικονομία της Αμερικής. Διότι άπαντες στις διεθνείς αγορές γνωρ΄θιζουν οτι το δολλάριο είναι ένα νόμισμα ...σκέτο χαρτί και άνευ αντικρύσματος κι αν ακόμη κρατιέται διεθνώς, οδφείλεται στο γεγονός πως είναι ακόμη το νόμισμα στο οποίο γίνονται οι ενεργειακές συναλλαγές. αν αυτό καταργηθεί, τετέλεσται η οικονομία της υπερδύναμης!

Αυτός είναι λοιπόν ο πραγματικός λόγος που ενδεχομένως ο κόσμος να εμπλακεί σε έναν καταστροφικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που πιθανώς να είναι και πυρηνικός, μιας και οι χώρες που θα εμπλακούν είναι πυρηνικές δυνάμεις κι επειδή θα είναι μάχη μέχρις εσχάτων, οπωσδήποτε θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι Αμερικάνοι και τα τσιράκια τους, οι Ισραηλινοί, απλώς...γαυγίζουν. Και ως γνωστόν, σκυλί που γαυγίζει έντονα, δεν δαγκώνει. Ιδίως τώρα, που το προοίμιο του μεγάλου πολέμου έχει πολλά μέτωπα που μεταφράζονται στην κρίση του ευρώ, στο τί θα γίνει με την Ελλάδα (αν θα πτωχευσει η όχι και με ποιόν τρόπο, μέσα ή έξω απ το ευρώ) και φυσικά στο τί θα προκύψει μετά τις ρωσικές εκλογές. Πολλά ποντάρουν οι αμερικάνοι στον βρόμικο πόλεμο που κάνουν στον Πούτιν και στην αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Ομως, ο Πούτιν έχει δείξει πλειστάκις στο παρελθόν οτι δεν μασάει και μάλιστα η πρόσφατη νίκη του στον οικονομικό πόλεμο που του είχε κυρήξει ο Σόρος και την εξουδετέρωση των συναλλαγματικών πυρών του μέσω Λουξεμβούργου, Φινλανδίας και νησιών Κευμαν, δείχνει οτι οχι μόνο έχει "δική του" τη μυστική υπηρεσία της Ρωσίας, την περίφημη KGB, αλλά και δεν προτίθεται να παραχωρήσει σπιθαμή απο τα συμφέροντα της χώρας του. Και το δείχνει και τώρα, μιας και η Ρωσία ήδη συμφώνησε με το Ιράν να συνεχίσουν αμυντικά απο εκεί που...σταμάτησαν! Και μη μου πείτε οτι κυβερνάει τη χώρα ο Μεντβέντεφ, γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος! Ασφαλώς και δεν κυβερνάει ο Μεντβέντεφ. παρ ό,τι είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Κυβερνάει ο παντοδύναμος πρωθυπουργός της, Πούτιν κι ο άλλος δεν είναι παρά...μαριονέτα του.

Το θέμα έχει απίστευτο ενδιαφέρον και μένει να δούμε στο τέλος πως θα αντιδράσουν οι Αμερικάνοι στη νέα αυτή πρόκληση των Ρώσων αλλά και οι ίδιοι οι Κινέζοιν που θέλουν την πρωτοκαθεδρία στη συμμαχία! Εκτός και αν κι αυτό είναι στημένο, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Δυτικών για να κάνουν εκείνοι το πρώτο λάθος!

Κυριακή-κοντή γιορτή, που λέει κι ο λαός μας. Το πράγμα θα δείξει πολύ σύντομα. Πολύ πιο σύντομα, απ όσο περιμέναμε τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...