Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΜΙΝΩΪΚΟ ΙΕΡΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Μινωϊκό Ιερό βρέθηκε στα Κύθηρα, μια ακόμη απόδειξη ότι οι αρχαίοι Κρήτες έκαναν ταξίδια παντού! Το μοναδικό Μινωικό Ιερό Κορυφής εκτός Κρήτης, ανακαλύφθηκε στα Κύθηρα και συγκεκριμένα στη θέση Αγίου Γεωργίου.
Πρόκειται για μία ανακάλυψη που επικύρωσε την ύπαρξη αποικίας Μινωιτών, καθώς Κύθηρα και...
Αντικύθηρα ήταν οι πρώτοι σταθμοί στα ταξίδια των Κρητών προς τον ηπειρωτικό χώρο. Η θέση του Ιερού χρησίμευε ως σημείο κατοπτεύσεως και ελέγχου των θαλάσσιων δρόμων.
Στο σημείο βρέθηκαν επιπλέον, πολλά και σπάνια κεραμικά και χάλκινα εδώλια και λατρευτά, που ενδεχομένως να καταδεικνύουν την εκμετάλλευση και διακίνηση μετάλλων, από τους Μινωίτες.
Η ολοκλήρωση των ανασκαφών θα διαρκέσει πέντε χρόνια και θα κοστίσει 16.300 ευρώ, που θα χρηματοδοτήσουν η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, το Ίδρυμα Ψύχα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Τριφύλλειο Ίδρυμα, ενώ ο Δήμος Κυθηρίων προθυμοποιήθηκε να καλύψει μέρος της διαμονής της ερευνητικής ομάδας και τις μετακινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...