Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η Κατσέλη "καρφώνει" τον Προβόπουλο για το έλλειμμα

Σε προάσπιση των όσων πέτυχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε η Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε το "μαύρο πρόβατο" της τότε κυβέρνησης, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από τα ΜΜΕ.
"Ακόμα και στην εποχή του Μνημονίου κατάφερα να περάσω σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ρύθμιση χρεών για 27.000 επιχειρήσεις, η μείωση των τιμών των ....

φαρμάκων και η προστασία του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Αυτό δείχνει ότι όταν υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα μπορούν να γίνουν πολλά", τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Υποστήριξε ότι έπρεπε να φύγει από το υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.
Σχετικά με τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου ανέφερε ότι "ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2009 ήταν γνωστός, η ίδια τον είχε επισημάνει έγκαιρα και ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είχαν ενταχθεί συγκεκριμένα μέτρα τόσο για το φορολογικό σύστημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όσο και για την περιστολή δαπανών".
Προκάλεσε, ωστόσο, τον Γιώργο Προβόπουλο να απαντήσει πότε αντιλήφθηκε ότι θα κλείσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανεισθεί και τι συμβουλή έδωσε τότε στην κυβέρνηση όσον αφορά στη χρηματοδότηση της χώρας. "Ποιος ήταν ο ρόλος του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;", συμπλήρωσε.
Το διακύβευμα των εκλογών κατά την πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" δεν είναι αν υπήρχε ή όχι δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009, αλλά το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να μην επιβληθούν σε λίγους μήνες νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους.


http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...