Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Χένρι Κίσσιντζερ : " Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι Ρώσος πατριώτης"

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας πατριώτης που θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας εποικοδομητικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένα θέματα...

 Ο Κίσινγκερ είπε ότι ο Πούτιν δεν έχει αντι-δυτική διάθεση, αλλά, ότι σε συναντήσεις μαζί του, ήταν πάντοτε προετοιμασμένος για μια στρατηγική σχέση με την Ουάσιγκτον.

«Ήταν, πάνω από όλα, ένας Ρώσος πατριώτης, ο οποίος αισθάνεται ταπεινωμένος με την εμπειρία της δεκαετίας του 1990, μια περίοδος πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της σταδιοδρομίας του», είπε ο 88χρονος Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στο CCN.

 Δήλωσε, ακόμη, ότι ήταν «πολύ έντονος όταν πρόκειται για κάτι που θεωρεί ότι αποτελεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται  αυτή να ερμηνευτεί ως αμερικανική προσπάθεια υποστήριξης των πολιτικών αντιπάλων του για να τους ενθαρρύνουν και να τον ανατρέψουν από την εξουσία».

«Πιστεύω, ωστόσο, ότι ο διάλογος είναι δυνατός και ότι σε συγκεκριμένα θέματα που ο ίδιος (ο Πούτιν) μπορεί να αποδειχθεί σταθερός εταίρος», είπε ο Κίσινγκερ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...