Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αντί να αυτοκτονούμε, να τους «αυτοκτονήσουμε»


Η αξιοπρέπεια, η ευαισθησία, η ανέχεια, οδήγησαν έναν ακόμη συμπολίτη μας στην αυτοχειρία.

Όπως μαθαίνουμε από τα δελτία ειδήσεων, ένας άνδρας, 77 ετών, αυτοκτόνησε σήμερα το πρωΐ, στις 9.00, στην πλατεία Συντάγματος.

Πρίν θέσει τέλος στη ζωή του, οι  αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να μιλάει για χρέη. «Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου» είπε και στη συνέχεια πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που είχε και αυτοκτόνησε.

Είναι βέβαιο ότι τα κατάπτυστα κανάλια θα ασχοληθούν για δύο ημέρες με το «προφίλ» του αυτόχειρα.  Θα δώσουν έμφαση  σε κοινωνικά και άλλα κουτσομπολιά, και ίσως δούμε τον περιπτερά από τον οποίο αγόραζε τσιγάρα ο αυτόχειρας, αλλά και την εξαδέλφη της θείας του ετεροθαλή αδελφού  ενός συμμαθητή του στο γυμνάσιο, να παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα, και να εξηγούν πόσο καλός πατέρας ήταν.

Η προσβολή της μνήμης του απελπισμένου συμπολίτη μας, αλλά και της δικής μας νοημοσύνης δεν θα έχει όρια και φραγμούς.

Όμως δεν θα υπάρξει ένας, έστω ένας, που θα του επιτρέψουν από τα μικρόφωνα των μνημονιακών καναλιών, να βροντοφωνάξει, αυτό που όπως εγώ, σκέφτονται οι περισσότεροι Έλληνες.

Αντί να αυτοκτονούν οι πολίτες για να αποφύγουν την ατίμωση και τα χρέη, είναι επιτακτική η προτεραιότητα εμείς οι πολίτες,  να «αυτοκτονήσουμε» όλους εκείνους που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Έτσι θα σταματήσει ο κατήφορος και η ξεφτίλα του τόπου, αλλά και η δική μας απόγνωση.

Δ.Μ.

http://filotimia.blogspot.com/2012/04/blog-post_6547.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...