Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ...





Αστρολογικά τώρα, με την ανάδρομη Αφροδίτη να βρίσκεται στους Διδύμους, την ημέρα του φαινομένου αυτού ο Ήλιος και η Αφροδίτη σχηματίζουν σύνοδο ιδιομοιρίας στην 15η μοίρα των Διδύμων.
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη ένας πλανήτης στην καρδιά του Ηλίου, που είναι δηλαδή Ηλιόφωτος*, θεωρείται άκρως ευνοϊκός. Η κατάσταση αυτή του πλανήτη, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και στην Ωριαία αστρολογία. Όταν, δηλαδή συναντάται ηλιόφωτος σημειοδότης σε έναν ωριαίο χάρτη ερμηνεύεται ως θετικό σημάδι. Ανάλογα με την περίπτωση, δηλώνει την εύνοιά του στον τομέα που βρίσκεται και στο πρόσωπο ή την κατάσταση που αντιπροσωπεύει μέσα στον χάρτη.
Λίγοι μελετητές, ακόμα και αστρολόγοι, γνωρίζουν τον ορισμό του φαινομένου και την ερμηνεία του ηλιόφωτου πλανήτη, κι έτσι τις περισσότερες φορές δεν τον λαμβάνουν υπόψη κατά την εξέταση των αστρολογικών χαρτών.

* Ηλιόφωτος πλανήτης (στην καρδιά του Ήλιου): Όρος που αναφέρεται σε μια πολύ στενή σύνοδο ενός πλανήτη με τον Ήλιο, όταν η απόστασή τους είναι λιγότερο από 17' τόξου. Παραδοσιακά, η θέση αυτή ενδυναμώνει τον πλανήτη. Στη βιβλιογραφία, το φαινόμενο του Ηλιόφωτου πλανήτη συναντάται με τον όρο Cazimi. Είναι μια από τις ισχυρότερες συμπτωματικές δυνάμεις και βαθμολογείται με +5.

Μάλιστα, η εύνοια που υπόσχεται ο ηλιόφωτος, είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν πρόκειται για κάποιον από τους δύο ευμενείς πλανήτες, Αφροδίτη και Δία.

απόσπασμα από το άρθρο 

ΗΛΙΟΦΩΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...