Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Εφοπλιστές μαζεύουν χρήματα για να....ξεχρεώσουν την Ελλάδα!


Μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Greece Debt Free

«Όταν ζητήσεις από τον Έλληνα να κάνει κάτι για την πατρίδα του δεν θα το αρνηθεί όμως αν του ζητήσεις να κάνει το ίδιο για το κράτος, η απάντηση του δεν θα είναι η ίδια».
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη περιγράφοντας το σκεπτικό που βρίσκεται πίσω από τη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ,ο εφοπλιστής Πέτρος Νομικός , μέσα από τη δημιουργία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Greece Debt Free (Ελλάδα Χωρίς Χρέος).
Ο Οργανισμός αυτός ουσιαστικά δέχεται δωρεές για την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις χαμηλότερες τιμές με βάση τις οποίες διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές. Στη συνέχεια ο ίδιος Οργανισμός βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των συγκεκριμένων ομολόγων. Να διευκρινιστεί πως δεν αγοράζει ομόλογα του κράτους αλλά τίτλους από τρίτους στις διεθνείς αγορές.
Όπως περιγράφεται και στην ιστοσελίδα της Greece Debt Free σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κάθε Έλληνας χρωστάει 24.800 ευρώ για το δημόσιο χρέος της χώρας, όμως στην ελεύθερη-δευτερογενή αγορά ομολόγων το χρέος του κάθε Έλληνα δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.
Στο κάλεσμα του Οργανισμού ανταποκρίθηκε ήδη ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης που για λογαριασμό της ομάδας του διέθεσε 168.590 ευρώ με την οποία μπορούν να αγοραστούν από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Με παρόμοιο τρόπο και με δωρεές εύπορων Ελλήνων μπορεί να αγοραστεί και να διαγραφεί ένα σημαντικό μέρος του χρέους της χώρας μας.
Ο κ Νομικός εξήγησε πως εκείνο που επιχειρούν μέσω του Οργανισμού είναι απλό και πατριωτικό γνωρίζοντας πως οι Έλληνες είναι φανταστικοί πατριώτες όταν τους ζητείτε να βοηθήσουν τη χώρα τους.
Ο ίδιος για τη σύσταση του Greece Debt Free διέθεσε 300.000 ευρώ και μέσα σε μόλις 4 ημέρες λειτουργίας του συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι προτάσεις από εταιρείες και Έλληνες που θέλουν να συμμετάσχουν είναι πολλές και θα έχουμε θετικές εξελίξεις μέσα στις ημέρες που ακολουθούν.
Όταν δίνεις μια πλατφόρμα πατριωτική πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί κανείς όλοι έχουν κάτι να πούν και να δώσουν κι εμείς πρέπει να δούμε την κρίση πατριωτικά, σημείωσε ο 33χρονος εφοπλιστής που ζεί μόνιμα στο Λονδίνο αλλά δεν ξεχνά το πρόβλημα της χώρας του και αγωνίζεται για τη λύση του από το δικό του μετερίζι.
Όπως μάλιστα αναγνώρισε η έδρα του Greece Debt Free βρίσκεται στην Αμερική γιατί εκεί είναι ευνοϊκό το φορολογικό σύστημα κι επιπλέον εκεί ζουν πολλοί πλούσιοι Έλληνες που μπορούν να κάνουν δωρεές για τη μείωση του ελληνικού χρέους σε σχέση με την Αγγλία που θα ήταν ίσως μια εναλλακτική.
Βέβαια, ο Νομικός υπαινίχθηκε πως ένας Οργανισμός που θα συγκεντρώσει δωρεές κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα ήταν «ασφαλές» το να βρίσκεται στην Ελλάδα έτσι όπως το κράτος της λειτουργεί σήμερα.
Εξάλλου, κι εκείνος δεν αρνήθηκε πως δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν να έχουν συναλλαγές με το επίσημο Ελληνικό Κράτος αφήνοντας το απέξω από την προσπάθεια τους αυτή που είναι καθαρά πατριωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...