Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το Ιράκ προειδοποιεί τη Συρία για εισροή τρομοκρατών της Αλ-Κάιντα


8 Ioυλίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Hoshyar Zebariισχυρίζεται ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την εξέγερση εναντίον του Προέδρου της Συρίας. Δηλώνει, επίσης, ότι υπάρχουν "ακράδαντα στοιχεία και πληροφορίες" που αποδεικνύουν ότι αντάρτες που προέρχονται από το γνωστό τρομοκρατικό δίκτυο εισρέουν συνεχώς στη Συρία.

"Επί σειρά ετών, η Βαγδάτη είχε κάνει συστάσεις στη Δαμασκό να συλλάβει τα μέλη της Αλ-Κάιντα που έφευγαν από τη Συρία για να συμβάλουν στην ιρακινή εξέγερση", δήλωσε ο Hoshyar Zebari. "Τώρα η κατεύθυνση τους έχει αντιστραφεί".


To Μέτωπο Αl-Nusra, μια ομάδα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις σε ολόκληρη τη Συρία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Βan Ki-moon, δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα ήταν υπεύθυνοι για δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε αυτοκίνητο στη Δαμασκό τον περασμένο Μάιο.

Ο "Ελεύθερος συριακός στρατός" και οι "ακτιβιστές" της λεγόμενης "αντιπολίτευσης", ωστόσο, αρνήθηκαν οποιονδήποτε συσχετισμό με τρομοκρατικές ομάδες και τακτικά κατηγορούν την κυβέρνηση της Συρίας ότι εκείνη οργάνωσε τις επιθέσεις.

"Αλλά αυτές οι αποκαλύψεις δεν θα πρέπει να προκαλούν καμιά έκπληξη σε κανέναν ενημερωμένο πολίτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία", δήλωσε στο Russia TodayΝews ο Gerald Horne, πολιτικός σχολιαστής και ιστορικός:

Russia Today News: Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Συρίας είχε δίκιο από την αρχή, όταν έριχνε ευθύνες στην Αλ-Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, ανεξάρτητα από όσα εξακολουθούν να λένε οι δυτικοί για το καθεστώς. Άραγε, θα αλλάξουν κάτι αυτές οι αποκαλύψεις του υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ;

Gerald Horne: Σίγουρα αυτά που δήλωσε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν ενημερωμένο πολίτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ακόμα και ο William Hague, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Αλ-Κάιντα είχε εμπλακεί στη Συρία. Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στην προσπάθεια να προκληθούν ταραχές στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑσυνεργάστηκαν με την Αλ-Κάιντα και με τον ίδιο τον Μπιν Λάντεν.

Οι Ιρακινοί έχουν πολύ πικρή εμπειρία με την αλ-Κάιντα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πριν από την εισβολή των ΗΠΑ, πριν από περίπου 10 χρόνια, υπήρχαν περίπου 2 εκατομμύρια χριστιανοί στο Ιράκ. Μετά την εισβολή, και λόγω των βομβιστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα και λεηλασιών που διαπράχθηκαν από την Αλ Κάιντα, απέμειναν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανών στο Ιράκ. Πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες μετακινήθηκαν αργότερα προς τη Συρίαόπου βιώνουν σήμερα το ίδιο πράγμα που αντιμετώπισαν και στο Ιράκ.

RT News: Η Ρωσία και η Κίνα προστατεύουν την Συρία από μια πιθανή επιβολή κυρώσεων, επιμένοντας σε μια πολιτική λύση. Ωστόσο, για πόσο ακόμη διάστημα θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό για την κυβέρνηση της χώρας;

Gerald Horne: Kακά τα ψέματα. Αυτό το συνονθύλευμα που ονομάζεται "Ελεύθερος συριακός στρατός" δεν θα είναι ποτέ σε θέση να μειώσει την ισχύ ενός από τους πιο ισχυρούς στρατούς της περιοχής. Όσο για το επεισόδιο με το τουρκικό αεροσκάφος που εισέβαλε στο εναέριο χώρο της Συρίας μόλις πριν από λίγες ημέρες, απλά έκανε την Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι oι συριακές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι "παίξε γέλασε"

Πιστεύω, επομένως, ότι η διπλωματία είναι η μόνη διέξοδος, και όσο πιο γρήγορα μάθει το μάθημα αυτό η Βορειοατλαντική Συμμαχία, τόσο το καλύτερο.


Σχόλιο ιστολογίου: Αν και προσπαθούμε να αποδίδουμε τα άρθρα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων χωρίς δικές μας παρεμβάσεις, πιστεύουμε πως στη συγκεκριμένη δημοσίευση πρέπει - απαιτείται να στηλιτευθεί η -πολύ καλά κρυμμένη από τα διεθνή ΜΜΕ- εξελισσόμενη πρακτική μαζικών δολοφονιών των χριστιανών της Συρίας. Και αυτό είναι ένα γεγονός που συναντάται οπουδήποτε εμπλέκεται κάποια "επανάσταση" των ισλαμιστών (π.χ. Νιγηρία). Στην περίπτωση της Συρίας, όμως, πρόκειται για κανονικό αφανισμό των χριστιανών κατοίκων, οι οποίοι επί αιώνες συμβίωναν απολύτως φυσιολογικά με τους μουσουλμάνους της χώρας αυτής. Το ότι σήμερα πραγματοποιούνται μαζικές δολοφονίες του χριστιανικού πληθυσμού, επιβεβαιώνει την ύπαρξη της Αλ Κάιντα, η οποία στο όνομα του Αλάχ θεωρεί ιερή υποχρέωση την δολοφονία χριστιανών. Το ότι οι μαζικές δολοφονίες των χριστιανών αποδίδονται εντέχνως στις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, αποδεικνύει και την σχεδιασμένη πρακτική δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για τον Άσαντ.
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να αναδειχθεί επαρκώς, λόγω της επιβαλλόμενης από τα διεθνή ΜΜΕ σιωπής, αλλά και λόγω της μη κατανόησής του στους Έλληνες (χριστιανούς) πολίτες. Εμείς, απλά θυμίζουμε, πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 2 εκατομμύρια μουσουλμάνων προερχομένων από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και άλλα ισλαμικά κράτη. Η χώρα μας έχει προ ετών ειδοποιηθεί από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών (ΗΠΑ και Γαλλίας) πως μεταξύ των εισερχομένων λαθρομεταναστών υπάρχουν εκπαιδευμένα μέλη της Αλ Κάιντα, τα οποία είτε θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είτε θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Σε άρθρο που θα παρουσιάσουμε εντός της ημέρας, θα καταδείξουμε τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και πως κινείται μερίδα των μουσουλμάνων εντός των Αθηνών... Κάποια στιγμή, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως υπάρχουν γεγονότα στην γειτονιά μας (η Συρία ανήκει σε αυτή την γειτονιά) τα οποία θα έπρεπε να μας προβληματίζουν και να μας ανησυχούν, αφού η έκρηξη κάποιας "ισλαμικής επανάστασης" μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα, οποιαδήποτε στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...