Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πράσινη ενέργεια - Η μεγάλη των ηλιθίων κλοπή

Οι τουλάχιστον 7 τρόποι που μάς κλέβουν οι ΑΠΕτζήδες 

1. Μας κλέβουν επειδή δεν υποκαθιστούν τίποτα, αλλά τους πληρώνουμε. Ο υπαινιγμός ότι υποκαθιστούν λιγνιτκές μονάδες είναι μέγα ψέμα. Ο λιθάνθρακας (ή τα πυρηνικά) υποκαθιστούν λιγνιτικές μονάδες. Ή το πανάκριβο, εισαγόμενο αέριο. Εάν καίμε πολύ αέριο για ισχύ βάσης, τότε, και μόνο τότε οι ΑΠΕ, κάτω από ορισμένες συνθήκες, υποκαθιστούν λίγο αέριο με σημαντικά ακριβότερο αιολικό ή φωτοβολταϊκό ρεύμα. Τρελό να υποκαταστήσουμε φτηνή ισχύ βάσης, με ακριβή, και ακόμα πιο τρελό να τσοντάρουμε την ακριβή ισχύ από αέριο με ακριβότερη ισχύ από ΑΠΕ.


2. Μάς κλέβουν επειδή το δίκτυο είναι υποχρεωμένο να παίρνει το ρεύμα από ΑΠΕ. Αν δεν ήταν υποχρεωμένο, δεν θα έμπαινε στον μπελά και το έξτρα κόστος (που περνάνε σε εμάς)

3. Μάς κλέβουν επειδή η τιμή του αιολικού και του φωτοβολταϊκού ρεύματος είναι φουσκωμένη έτσι ώστε να έχουν το εξασφαλισμένο κέρδος τους. Όσα τους λείπουν, τόσα τους πληρώνουμε. Ποσοστά σε Δήμους, δωράκια, χαντρούλες, μιζούλες κλπ, όλα μέσα. Στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

4. Μας κλέβουν επειδή τους πληρώνουμε, άσχετα με το ότι καίνε παράλληλα και κανονικά οι συμβατικές μονάδες. Τους πληρώνουμε, όχι για όσο ρεύμα αντιστοιχεί σε όποια λίγη και τυχαία εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά για ρεύμα που υποχρεωτικά παίρνει το δίκτυο. Η εξοικονόμηση καυσίμου είναι πολύ μικρότερη από τις λογιστικές μεγαβατώρες που πληρώνονται οι ΑΠΕτζήδες. Εάν υπήρχε ρήτρα εξοικονόμησης καυσίμου, δεν θα υπήρχε ούτε ένα αιολικό. Δοκιμάστε το.

5. Μας κλέβουν επειδή πληρώνουμε από την πίσω πόρτα, με άλλα λεφτά, διανοίξεις δρόμων και διασυνδέσεις. Αυτά τα λεφτά είναι μόνο για αυτούς, και πρόσθετα σε αυτά που ήδη σπαταλάμε για ΑΠΕ.

6. Μας κλέβουν επειδή καταπατούν, αρπάζουν, και καταστρέφουν δημόσιες, και ιδιωτικές εκτάσεις, για τα "έργα" τους.

7. Μας κλέβουν γιατί θα αφήσουν τις σαβούρες τους, εκεί που θα μπουν, εσαεί, μνημεία στην βλακεία και φαυλότητα των πολιτικών των Κυβερνήσεών μας, και των ΟΤΑ.

Και όλα αυτά, σε καιρό φτώχειας, και φτιαχτών ενεργειακών αδιεξόδων...



http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...