Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το πρώτο δάνειο στην Κύπρο από ημικρατικό οργανισμό μέχρι να αποφασίσουν ΕΕ και Ρωσία



Την ώρα που η Κύπρος αναμένει την Ευρώπη να αποφασίσει για το πακέτο στήριξης και τη Ρωσία να απαντήσει στο αίτημα για το δάνειο των 5 δις, η Λευκωσία έλαβε σήμερα το πρώτο δάνειο ύψους 101,1 εκατ. ευρώ από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Το ΔΣ αποφάσισε να δανείσει το κράτος (που είναι και μέτοχος της Αρχής) , επενδύοντας σε τρίμηνα χρεόγραφα, αν και η κυβέρνηση Χριστόφια αρχικά αναζητούσε 200 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Αρχής, Στάθης Κιττής, ανέφερε ότι αυτό είναι το ποσό, που μπορεί να διατεθεί, χωρίς να επηρεαστούν η ρευστότητα ή οι υποχρεώσεις του Οργανισμού.

Η κυβέρνηση της Κύπρου απευθύνθηκε σε άλλου δύο ημικρατικούς οργανισμούς, με στόχο την συγκέντρωση 500 εκατ. ευρώ για κάλυψη των αναγκών του κράτους για τους επόμενους τρεις μήνες, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Φιλελεύθερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...