Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Φόροι με δόσεις: Η ιδιωτικοποίηση της χρεοκοπίας της χώρας... (ή απόδειξη endgame...)


Αγοράζεις κάτι με δόσεις επειδή το θες τώρα και θα το πληρώσεις αργότερα. Θα έχεις να το πληρώσεις αργότερα. Σημαίνει ότι ή θα έχεις αργότερα περισσότερα από όσα έχεις τώρα, ή θα καταναλώσεις τώρα, σε βάρος μελλοντικής κατανάλωσης. Και επειδή δεν βρισκόμαστε σε φάση αυξητικών εισοδημάτων, κατανάλωση σήμερα, με δανεικά, (δόσεις, κάρτες κλπ) απλά μεταθέτει για αργότερα σκληρότερη ανέχεια, ή αδιέξοδο. Προφανώς δεν τα καταλαβαίνουν αυτά στο Υπουργείο Οικονομικών, ή είμαστε συλλογικά αποβλακωμένοι, και μιλάμε για (απο)πληρωμή φόρων με δόσεις, λες και πρόκειται για διευκόλυνση. ΔΕΝ είναι διευκόλυνση, είναι θανάσιμη παγίδα, είναι η μετάθεση σε ιδιωτικό επίπεδο της αναπόφευκτης Ελληνικής χρεοκοπίας.
Που θα συμβεί, ούτως ή άλλως, μετά! ΕΚΤΟΣ εάν κάνουμε στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους, ΤΩΡΑ. Ο φορολογούμενος δεν έχει τώρα, και θα πληρώσει με δόσεις. Και τι θα κάνει ο φορολογούμενος σε έξη μήνες που θα είναι 2013; Θα εξοφλεί το 2011, μάλλον θα είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από σήμερα, τα πάντα θεωρητικά θα έχουν πέσει σε πραγματική αξία, και θα κληθεί να κάνει τι; Να αναλάβει περισσότερες δόσεις για το 2012, που θα πάνε μέχρι το 2015; Μα δεν βλέπει κανείς την ανάποδη φούσκα; Την τρύπα; Την μετάθεση της αναπόφευκτης χρεοκοπίας του Ελληνικού Κράτους σε ιδιωτικές μελλοντικές χρεοκοπίες; Και συζητιέται αυτό σαν διευκόλυνση; Είμαστε με τα καλά μας; Ιδιωτικοποιήσαμε την χρεοκοπία της χώρας, σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει... Το έχω ξαναπεί, αλλά το μήνυμα δεν έχει περάσει... Και μάλλον θα περάσει όταν θα είναι αργά. Το 2015 η αλητεία θα έχει εκχωρήσει και εισπρακτικούς μηχανισμούς, και τότε όλοι οι εφιάλτες περί κατασχέσεων ιδιωτικής περιουσίας θα αποκτήσουν άλλη διάσταση... Και αφού θα έχουν υπάρξει όσες ιδιωτικές χρεοκοπίες μπορούν να υπάρξουν και όσες κατασχέσεις, τότε θα χρεοκοπήσει και η χώρα. Μεγάλα τα νούμερα. Είχα αναρωτηθεί εάν ο ΓΑΠ ήταν εκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος. Ελπίζω ο Σαμαράς να ξέρει τι κάνει... Δηλαδή ελπίζω απλά να μηδενίζει το πρωτογενές και να πάμε στα περαιτέρω...

21/05/10 Εκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος;
05/11/10 Δις ιζ Πάρτα
27/09/11 Στάση πληρωμών και έξοδος από την ευρωζώνη
25/06/12 Ξυπνήστε κωθώνια!
Και πιο ευγενικά: "Κύριοι, σε τελική ανάλυση επειδή στόχος των ξένων είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και τίποτε άλλο, θα μας απομυζούν μέσω φορολογίας μέχρι να μην έχουμε να δώσουμε άλλα και τότε θα πτωχεύσουν και επισήμως την χώρα παίρνοντας και ότι θεωρούν πως έχει αξία. Όσο ταχύτερα πτωχεύσει η χώρα τόσο περισσότερο ιδιωτικό κεφάλαιο θα παραμείνει σε Ελληνικά χέρια και τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες ανασυντάξεως της".


1 σχόλιο :

  1. Συμφωνω απολυτα καλε μου αγνωστε φιλε,αλλα η λογικη εχει μετετοικισει απ τον τοπο τουτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...