Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κοντογιώργης: Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί. (βίντεο)…. Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Αυγούστου 5, 2012


Ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης είναι, προς τιμή του, από τους ελάχιστους Έλληνες πανεπιστημιακούς που στρέφονται κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Κοντογιώργης απαντά με ευθύτητα στις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ.κ. Κουρή και Ταλαμάγκα, στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Είναι πολλά και σημαντικά αυτά που θα ακούσετε. Μεταξύ αυτών εμείς ξεχωρίζουμε δύο.
Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν στον κ. Κοντογιώργη ότι εμείς ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς, απάντησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι λάθος να κατηγορούμε τους πολίτες πως…. εκείνοι επιλέγουν αυτούς τους πολιτικούς. Οι Έλληνες τόνισε, δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος.
 Σε άλλο δε σημείο του λόγου του επισήμανε πως αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την ανατροπή του συστήματος που μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:
α) Με εξέγερση της κοινωνίας, κάτι όμως που δεν το βλέπει. Περισσότερο βλέπει να αδειάζει η κοινωνία προς το εξωτερικό από τους νέους ανθρώπους και να μένουν εδώ ηλικιωμένοι και οι αλλοδαποί.
β) Με επέμβαση της τρόϊκας για εξαναγκαστική αλλαγή του, κάτι όμως που θα  σώσει το σύστημα, αφού θα νομιμοποιήσει και θα ηρωποιήσει αυτό το σάπιο σύστημα στα μάτια των Ελλήνων, μετατρέποντας τους πολιτικούς σε «αντιστασιακούς» και
γ) Κάποιοι μέσα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, να αρχίσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες αλλαγής.
Το τελευταίο όμως το βλέπουμε αδύνατο εμείς. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μόνο η κοινωνία είναι εκείνη που θα επιβάλει τη θέλησή της και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, όπως κάνει και η κίνηση πολιτών “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” προς την κατεύθυνση της αφύπνισης της κοινωνίας.
Δείτε το βίντεο…

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...