Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σιωπή! θα πάμε φυλακή


«Θα πάμε φυλακή, αν συνεχίσουμε να αλληλομαχαιρωνόμαστε»! 

Αυτό το μήνυμα «εξέπεμψαν» οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Ρουμελιώτης, και αποφάσισαν ξαφνικά να βάλουν τα... στιλέτα στο θηκάρι και σταματήσουν τον «εμφύλιο» που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους με αφορμή την υποταγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές (και με ειρηνοποιούς κοινούς γνωστούς) «συνεννοήθηκαν» εν μια νυκτί να σταματήσουν τις αποκαλύψεις που έκανε ο ένας εις βάρος του άλλου, οι οποίες επί της ουσίας θα έφερναν και τους δυο στην... πόρτα του εισαγγελέα.
Ο κοινός φόβος Παπανδρέου - Ρουμελιώτη για μη αναστρέψιμες εξελίξεις επέβαλε το σιωπητήριο έπειτα από μια εβδομάδα θυέλλης και αλληλοκαταγγελιών, που προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη για τον κυνισμό τους αλλά και για τις μεθοδεύσεις, που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό.

Μπορεί οι κύριοι Παπανδρέου και Ρουμελιώτης να πιστεύουν ότι η «σιωπή» θα αποδειχθεί γι' αυτούς χρυσός, αλλά ήδη το θέμα οδεύει προς τη Βουλή, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί ο κ. Ρουμελιώτης να δώσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές για τα όσα δημόσια υποστήριξε - κατήγγειλε!

Ολα είχαν ξεκινήσει όταν ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ (σε δηλώσεις του προς τους «New York Times») είπε μεταξύ άλλων ότι: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της χώρας μας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Ο κ. Παπανδρέου είχε γίνει έξαλλος από το «άδειασμα» που του έκανε ο πρώην υπουργός του πατέρα του και, μέσω κύκλων του, άφηνε να διαρρεύσει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει «να αναλογιστούμε όλοι γιατί δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, κανέναν από την ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας μάλιστα εμφατικά: «Γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν έθεσε το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για να εισπράξει κάποια υπεύθυνη απάντηση» και επίσης «γιατί ο πρώην εκπρόσωπος στο ΔΝΤ δεν παραιτήθηκε, γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα θα οδηγούσε σε αποτυχία».

Ο κ. Ρουμελιώτης με γραπτή δήλωσή του απάντησε αμέσως με έναν... πύραυλο στις αιτιάσεις που του προσάπτουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και ζητούσε να ερωτηθεί ο κ. Παπανδρέου αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές» του προγράμματος που είχε εκπονηθεί για τη χώρα μας.

Εθετε στον πρώην πρωθυπουργό τρία ομολογουμένως καυτά ερωτήματα, για τα οποία ζητούσε άμεσες διευκρινίσεις:

1. Γιατί δεν επεδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο κ. Στρος Καν.
2. Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την ευρωζώνη.
3. Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στη δήλωσή του ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ ανέφερε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και συμπλήρωνε με... νόημα ότι επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα σπαρταριστά στοιχεία, που προφανώς θα μείνουν κλειδωμένα στα συρτάρια του γραφείου του.

Εκτός και αν...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...