Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ καταδικάζει τα σκίτσα και την ταινία για το ισλάμ,αλλά κάνει την πάπια για τις 30 δολοφονίες από τα βίαια επεισόδια των μουσουλμάνων.


«Σκόπιμη πρόκληση» τα σκίτσα του Μωάμεθ.
Τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo μετά την προβολή της αντι-ισλαμικής αμερικανικής ταινίας είναι μια «σκόπιμη πρόκληση» που πρέπει να «αγνοηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι. «Τα σκίτσα είναι τα τελευταία μιας σειράς σκόπιμων προκλήσεων... ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των σκόπιμων και ανόητων προκλήσεων είναι να αγνοηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πιλάι σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη. Κατήγγειλε επίσης «τις βίαιες και καταστρεπτικές αντιδράσεις» που επακολούθησαν. «Η εφημερίδα Charlie Hebdo, επειδή γνώριζε πλήρως τι είχε συμβεί την περασμένη εβδομάδα με την ταινία, αποδείχτηκε διπλά ανεύθυνη δημοσιεύοντας τις καρικατούρες αυτές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Ρούπερτ Κόλβιλ, εκτιμώντας ότι «η ταινία προβάλλει μια αδιάντροπα διαστρεβλωμένη εικόνα των μουσουλμάνων». «Η Υπάτη Αρμοστής κατανοεί γιατί ο κόσμος θέλει να διαμαρτυρηθεί έντονα κατά της ταινίας και των σκίτσων, ωστόσο καταδικάζουμε τις δολοφονίες στη Βεγγάζη και όσα διαδραματίστηκαν έκτοτε... σχεδόν 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές με αφορμή την ταινία και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γι' αυτές τις...
βίαιες και καταστροφικές αντιδράσεις», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...