Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Συνφωνία ΗΠΑ-Αλ Κάιντα για τη Συρία, 5.000 τζιχαντιστές θα συμμετέχουν στην ανατροπή του Άσαντ

Πέντε χιλιάδες τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα θα πρέπει να αποσταλούν στη Συρία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας με τον επικεφαλής ενός παρακλαδιού της Υεμένης αυτής της ομάδας, που ταξινομείται ως τρομοκρατική από τη Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται στην περιοχή από την ψηφιακή έκδοση της ΥεμένηςAdenAlghad.net και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Al Alam, εκπρόσωποι της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας φέρονται να έχουν υπογράψει 
συμφωνία με τον τζιχαντιστή Ταρίκ αλ-Fadhli (απεικονίζεται στη φωτογραφία με μαύρο πουκάμισο και όπλο στη ζώνη), σύντροφο των όπλων του Οσάμα Μπιν Λάντεν, για να στείλει στη Συρία πάνω από το 5000 τζιχαντιστές από τις πόλεις 

Zinjibary και Ja'ar στη νότια Υεμένη. Αυτό μπορεί να εξηγήσει «την ξαφνική απόσυρση ενόπλων ανδρών στην περιοχή της Υεμένης Abyan», αναφέρονται τα προαναφερόμενα μέσα ενημέρωσης των οποίων  οι  πληροφορίες διαδίδονται από το ρωσικό δίαυλο Russia Today .

Η εφημερίδα New York Times επισημαίνει ότι, για την κυβέρνηση της Υεμένης, ο Al-Fadhli είναι «είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στη χώρα».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, οι άνδρες της Αλ Κάιντα ήδη κατευθύνουν τους «Κόντρας» στη Συρία και τους εκπαιδεύουν στην κατασκευή εκρηκτικών, μια από τις ειδικότητες της τρομοκρατικής ομάδας.

Οι ακατονόμαστοι σύνδεσμοι των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χώρων μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας με το νεφέλωμα που είναι γνωστό ως Αλ Κάιντα έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί, ιδίως από τον Αμερικάνο ιστορικό και δημοσιογράφο Webster G. Tarpley [1] και τον πρώην πράκτορα της MI6 David Shayler [2].

Διάφοροι ερευνητές εκτιμούν εξάλλου ότι η Αλ Κάιντα είναι ένα δημιούργημα της αμερικανικών, βρετανικών και Σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών [3] για να δικαιολογήσουν νέους πολέμους της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ.

[1Ennemis de l’OTAN en Irak et en Afghanistan, alliés en Libye, par Webster G. Tarpley, Réseau Voltaire, 21 mai 2011.
[3Al Qaïda en Irak : faut-il croire George Bush ou ses généraux ?, par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 25 juillet 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...