Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ


atheatignosi.blogspot.gr

Τι είναι το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ;

Το ganoderma περιγράφεται με τον όρο “Lingzhi ή Reishi” και είναι ένας τύπος μανιταριού, του Ganoderma Lucidum. Από τα πιο αξιόλογα βότανα για τη διατροφή μας, το θεραπευτικό αυτό μανιτάρι χρησιμοποιείτε στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική για πάνω από 4.000 χρόνια και είναι γνωστό σαν ο «Βασιλιάς των θαυματουργών βοτάνων». Το επιστημονικό όνομα «Γανόδερμα» προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «φωτεινό αστραφτερό δέρμα». Η λέξη “Lingzhi”, στα Κινέζικα σημαίνει «βότανο με πνευματική δύναμη» και αναφέρεται επίσης και σαν «το μανιτάρι της αθανασίας». Τα αποτελέσματα της χρήσης του καταγράφονται στο ιατρικό κινέζικο σύγγραμμα «Shinnoh Honsohkyo», στο οποίο αναφέρεται πως ανάμεσα σε 365 ιαματικά βότανα, το έλαιο του Ganoderma lucidum, είναι το κορυφαίο και βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς παρουσιάζει τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες.Το μανιτάρι γανόδερμα αποκαλούνταν και «Μυστικό των Αυτοκρατόρων», διότι θεωρούνταν πως η βρώση του εξασφάλιζε νεότητα και μακροζωία και για τον λόγο αυτό, το κατανάλωναν οι βασιλιάδες και ειδικότερα της δυναστείας των Mινγκ.

               Το ganoderma έχει έξι διαφορετικές ποικιλίες με διαφορετικό σχήμα και χρώμα. Κορυφαία από αυτές, θεωρείτε η κόκκινη ποικιλία, που φέρει τα πιο ισχυρά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Που οφείλονται όμως αυτές οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες του?

              Το Ganoderma lucidum είναι ένα προσαρμογόνο βότανο και μάλιστα το κορυφαίο ανάμεσα σε 300 περίπου προσαρμογόνα βότανα στη γη. Με τον όρο προσαρμογόνα χαρακτηρίζονται τα φυτά τα οποία έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται στον κάθε οργανισμό ανάλογα την μοναδικότητα του και να του προσφέρουν ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη, εξισορροπώντας και διορθώνοντας τις λειτουργίες του. Δηλ. το ίδιο βότανο, αν καταναλώνεται από άτομο που έχει υψηλή πίεση μπορεί να την κατεβάσει, ενώ αν καταναλώνεται από άλλο άτομο με χαμηλή αρτηριακή πίεση να την ανεβάσει.

Πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αμινοξέα, εργοστερόλες, μανιτόλη, ακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μας απέναντι στις ασθένειες, περιέχονται σε υψηλή περιεκτικότητα στο γανόδερμα. Επίσης περιέχονται, πολυσακχαρίτες, μονοσακχαρίτες, αλκαλοειδή, κουμαρίνη, τανίνη, στοιχεία με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Συνολικά, το θαυματουργό μανιτάρι περιέχει 400 βιοενεργά μικροσυστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη λειτουργία του.

Υπάρχουν δύο τύποι κυττάρων, ο Β και Τ, οι οποίοι θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα απέναντι στις λοιμώξεις. Το μανιτάρι γανόδερμα περιέχει σπάνιους πολυσακχαρίτες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την παραγωγή μορίων RNA και DNA στον μυελό των οστών όπου δημιουργούνται τα κύτταρα Β και Τ.


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ
    Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C). Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.


1. ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
    Το μανιτάρι Reishi βοηθά στην μείωση του κινδύνου από καρκίνο και ακόμα βοηθάει απίστευτα στην καταπολέμησή του. Περιέχει περισσότερους από 154 τύπους αντιοξειδωτικών και περιέχει βγλουτάνη, lethinan (πολυσακχαρίτης), οργανικό γερμάνιο, τα οποία δρουν μαζί και έτσι αποτελούν το καλύτερο όπλο ενάντια στο καρκίνο.

2. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ:
    Το Reishi βοηθά στη βελτίωση για πρόληψη καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων. Επιδρά στον έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση επειδή περιέχει αδενοσίνη και τριτερπένια.

3. ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ:
    Το Reishi περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C κλπ. Αυτά όλα επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες και το οργανικό γερμάνιο βοηθά στην οξυγόνωση πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην μάχη ενάντια στην γήρανση και δίνουν μακροβιότητα.

4. ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ:
    Το Reishi βοηθά το σώμα στο να χάσει βάρος, να κάψει λίπος και δίνει ένα φυσικό διεγερτικό μεταβολισμό λόγω της σύμπραξης όλων των συστατικών του. Με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού αρχίζουν να καίνε πιο πολύ από το αποθηκευμένο λίπος.

5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
    Η ενέργεια που δίνει το Reishi τονώνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, επειδή το οργανικό γερμάνιο είναι το καλύτερο μανιτάρι που βοηθά στην οξυγόνωση των κυττάρων που βελτιώνουν την συνολική ενέργεια.

6. ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:
    Τα αντιοξειδωτικά του Reishi προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επικίνδυνες δράσεις των ελευθέρων ριζών οι οποίες είναι και η αιτία για τις ρυτίδες και την γήρανση του δέρματος. Το Reishi επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

7. ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:
    Το Reishi βοηθά στο να εμποδίσει να μειώσει τον κίνδυνο και να πολεμήσει την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό διότι υπάρχει παράλληλη δράση των τριτερπένιων, του οργανικού γερμάνιου και των ρυθμιστών του ανοσοποιητικού που επιτρέπουν τον έλεγχο των φλεγμονών το ανοσοποιητικό σύστημα προσαρμόζεται ανάλογα.

8. ΟΣΤΑ:
    Λόγω της παρουσίας του ασβεστίου και της Βιταμίνης D και άλλων συστατικών που βοηθούν την απορρόφηση του ασβεστίου βελτιώνοντας τα οστά, η καθημερινή κατανάλωση του μανιταριού Reishi βοηθάει στην διατήρηση της πυκνότητας των οστών.

9. ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ:
    Το Reishi βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και επίσης βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της κακής και της καλής χοληστερόλης μειώνοντας το επίπεδο της κακής επειδή ακριβώς περιέχει τριτερπένια αδενοσίνη.

10. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ:
    To Reishi βοηθάει στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας επειδή σταματά την μετακίνηση της γλυκόζης στα κύτταρα λίπους. Αυτοί που ακολουθούν υγιεινή δίαιτα, ασκούνται τακτικά και καταναλώνουν Reishi είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν παχύσαρκοι.

11. ΔΙΑΒΗΤΗΣ:
    Το Reishi βελτιώνει τον μεταβολισμό σε σχέση με τα λιπίδια και την γλυκόζη και εμποδίζει τις απότομες αυξήσεις του επιπέδου σακχάρου του αίματος εξισορροπώντας έτσι τον γενικό μεταβολισμό.

12. ΣΑΚΧΑΡΟ:
    Το σάκχαρο στο αίμα έχει την τάση να αυξάνεται με την ηλικία, αλλά οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες στο Reishi βοηθούν στην μείωση του επιπέδου του σακχάρου.

13. ΥΠΕΡΤΑΣΗ:
    Το Reishi βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω του ότι καθαρίζει το αίμα και δίνει ελαστικότητα στις αρτηρίες.

14. ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ:
    Χάρις στα θαυμάσια συστατικά που περιέχει το μανιτάρι, καταπολεμά με αποτελεσματικότητα το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Ειδικότερα τα κύτταρα του στομάχου δουλεύουν καλύτερα χάρις στην διαδραστικότητα των συστατικών του που ελέγχουν την έκκριση οξέων.

15. ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ:
    Λόγω της μεγάλης ποσότητας αδιάλυτων φυτικών ινών και ημι-κυτταρίνων επιτρέπει την σωστή λειτουργία του ορθού. Αυτό βελτιώνει τις πεπτικές λειτουργίες και επιτρέπει την εξόντωση των βλαβερών ενώσεων από το σώμα.

16. ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ:
    Το Reishi βελτιώνει την ενδυνάμωση της μνήμης, και παρόλο που δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία το Reishi βοηθά στην διαδικασία της μείωσης της ακετυλοχολίνης του εγκεφάλου που είναι και η αιτία για το Αλτζχάιμερ.

17. ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ:
    Τα αντιοξειδωτικά του μανιταριού Reishi βοηθούν στο να εμποδιστεί η φθορά κυττάρων του εγκεφάλου που είναι μια από τις αιτίες που οδηγούν στο Πάρκινσον, και αυτοί που καταναλώνουν τακτικά τα μανιτάρια σχεδόν απίθανο να νοσήσουν.

18. ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ:
    Χάρις στην διαδραστικότητα των οργανικών συστατικών όπως το γερμάνιο και τα αντιοξειδωτικά βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα τον έλεγχο των διαφορών ερεθισμών.

19. ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ:
    Ακριβώς όπως τα συστατικά ηρεμούν το νευρικό σύστημα μαζί με τα τριτερπέρνια που ελέγχουν τους πόνους και τις φλεγμονές, βοηθάει στο μέγιστο στη μάχη κατά της ημικρανίας.

20. ΗΠΑΤΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
    Το Reishi εμποδίζει την ηπατιτική ανεπάρκεια διότι είναι κατά της ίνωσης. Οι ανοσολογικές του ιδιότητες εμποδίζουν την δυσλειτουργία του ήπατος. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την διαδραστικότητα των συστατικών του.

21. ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
    Μελέτες στην Ιαπωνιά δείχνουν ότι το Reishi έχει μεγάλη δράση στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών. Από την νεφρίτιδα μέχρι και την νεφρική ανεπάρκεια φαίνεται ότι η διαδραστικότητα των συστατικών του μανιταριού ελέγχει και καταπολεμά τέτοιου είδους προβλήματα.

22. ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ:
    Η λεντινάνη που βρίσκεται στο Reishi βοηθά το σώμα να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και εξουδετερώνει τις τοξίνες που παράγονται από αυτά τα βακτήρια.

23. ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ:
    Οι πολυφαινόλες, τα φλαβανοειδή, η β-γλουτάνη και η λεντινάνη που κατά κύριο λόγω βρίσκονται στο μανιτάρι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ενδυνάμωση της υγείας και στη μάχη ενάντια στις μολύνσεις.

24. ΓΡΙΠΗ & ΚΡΥΟΛΟΓ¨ΗΜΑΤΑ:
    Το Reishi βοηθά στο να εμποδίζει την γρίπη και τα κρυολογήματα ακριβώς διότι η διαδραστικότητα της επίδρασης των ανοσοτροποποιητικών συστατικών του βελτιώνει σημαντικά τις άμυνές μας.

25. ΑΣΘΜΑ:
    Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γερμάνιου, των τριτερπενιών επιτρέπουν την χαλάρωση των μυών που υποστηρίζουν τους βραγχικούς σωλήνες ελαττώνοντας την δριμύτητα από το άσθμα. Επιπρόσθετα στην επίδραση των ανοστροποποιητικών συστατικών του εμποδίζουν την εκδήλωση των αναταραχών.

26. ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΗΤΑ & ΑΛΛΑ:
    Καθώς το Reishi έχει συστατικά που αυξάνουν τις άμυνες και με το γερμάνιο επίσης που αυξάνει την παραγωγή της ιντερφερόνης, βοηθάει πολύ ενάντια στον έρπητα και σε άλλους ιούς όπως η ηπατίτιδα, τα θαλώματα, ο HIV κλπ.

27. ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ:
    Η παρουσία των τριτερπενίων όπως οι αντιισταμινικές δράσεις του γανοδερμικού οξέως μειώνουν τις αλλεργίες, Έτσι αν υποφέρετε απο αλλεργίες θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση να παίρνετε το Reishi πολύ τακτικά.

28. ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:
    Χάρις στην δράση της λεντινάνης και των άλλων πολυσακχαρίτων όπως η β-γλουτάνη ρυθμίζουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός μας και επιπλέον καταπολεμούν ασθένειες όπως η ψωρίαση, η λευκή, ο λύκος, η αρθρίτιδα κλπ.

29. HIV:
    Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ότι η λεντινάνη του μανιταριού Reishi βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στο να μειωθεί η επίθεση από τον Ιό του HIV στα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το Reishi βοηθά στο να εμποδιστεί η εξάπλωση του HIV.

30. ΑΓΧΟΣ:
    Οι διαδραστικές ιδιότητες των συστατικών που βρίσκονται στο Reishi επιτρέπουν την χαλάρωση του νευρικού συστήματος και βοηθούν στην μείωση του stress και του άγχους τα οποία έχουν γίνει παράγοντες υψηλού κινδύνου ασθενειών σήμερα.

• Σύμφωνα με την FDA αλλά και άλλων παγκόσμιων κρατικών οργανισμών τροφίμων και φαρμάκων, το κόκκινο μανιτάρι Ganoderma με τα 400 ενεργά στοιχεία γνωστά για τη βελτίωση της υγείας, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής.

            Όλες αυτές οι ιδιότητες καθιέρωσαν το Ganoderma lucidum σαν την «τροφή των Θεών» και είναι αυτές που το χαρακτηρίζουν σαν απαραίτητο συμπλήρωμα υγείας σε κάθε οργανισμό, ώστε να επιτυγχάνεται η φυσιολογική λειτουργία του.



36 σχόλια :

  1. Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το μανιτάρι, προφανώς από την δημοσιότητα που έχει δοθεί για τις θεραπευτικές ιδιότητες του, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους φίλους αναγνώστες, χωρίς να είμαι φυσικά ειδικός, καθώς το Γανόδερμα έχει διαφημιστεί πάρα πολύ περισσότερο για εμπορικούς λόγους κατά την άποψη μου, παρά για τις ευεργετικές ιδιότητες του. Στο διαδίκτυο διαφημίζονται συχνά τα βότανα ως θαυματουργά για κερδοσκοπικούς σκοπούς και πωλούνται και ιδιαίτερα ακριβά. Θα πρότεινα πριν καταλήξει κανείς να καταναλώσει τα βότανα που δεν είναι ευρέως γνωστά, να διασταυρώσει τις πληροφορίες από διάφορες πηγές και ακόμη καλύτερα να ανατρέξει σε εξειδικευμένα βιβλία που υπάρχουν στο διαδίκτυο, όπου αναλύονται εκτενέστατα οι ιδιότητες των βοτάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη η προσεγγιση σου..και οντως πρεπει να προσεχουμε τι τρωμε-πινουμε....αλλα απ οτι φαινεται..γανοδερμα δεν εχεις δοκιμασει....εγω που το εβαλα στη ζωη μου τον τελευταιο 1μιση μηνα (σε καφε)....ειδα πραγματα που δεν περιμενα σε καμια περιπτωση να δω. Κκαι δεν σου κρυβω οτι στην αρχη φοβομουν γιατι εχω και ενα θεμα με ταχυπαλμιες και δεν καταναλωνω οτι μου δινουν. Παρολα αυτα λογω εμπιστοσυνης στη μανουλα μου που μου το προτεινε...αρχισα να το πινω..αλλαξε η ζωη μου στην κυριολεξια και γι αυτο ευχαριστω τη μαμα μου που κοιταει και περα απο τη μυτη της και εχει πεταξει τις παρωπιδες.
      Θα σου πω την δικη μου εμπειρια μονο και το τι εκανε σε μενα...
      1. εχασα 8 κιλα σε 40 μερες...σε συνδιασμο με κοψιμο βραδινου(κατι το οποιο το εχω κανει απειρες φορες στη ζωη μου αλλα ποτε δεν εχασα τοσα πολλα)
      2. Σταματησε να εμφανιζεται ενα εκζεμα που με παιδευε απο το γυμνασιο και το εβγαζα τουλαχιστον 3 φορες καθε μηνα για 2-3 μερες
      3. Σταματησαν οι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ημικρανιες..ΜΑΧΑΙΡΙ
      4. Ειδα μεγαλη βελτιωση σε μια μυκητιαση που εχω στο λαιμο μετα απο αντιβιωσεις....μεσα σε δυο βδομαδες μειωθηκε στο μισο...
      Νομιζω οτι αυτα φτανουν για το μικρο διαστημα που πινω τον συγκεκριμενο καφε...αφου το σλογκαν του τελευταιου μηνα ειναι "ονειρο ζω μη με ξυπνατε!!!"...γιατι πραγματικα μου φαινεται τοσο κουλο ειδικα το χασιμο των κιλων που νομιζω οτι θα ξυπνησω καποια στιγμη χοντρη και παλι!!!

      Διαγραφή
  2. Egw eimai as8enhs me lemfwma,alla de nomizw na riskarw na to dokimasw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ένας άνθρωπος πάσχει από μία ασθένεια, και δεν αναφέρομαι σε νόσο καθώς η ασθένεια είναι η έλλειψη σθένους τους οργανισμού, καλό είναι να μην εμπιστεύεται τα γιατροσόφια και τις προτάσεις των διαφόρων δημοσιευμάτων, καθώς τα βότανα όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες δρουν σαν ισχυρά φάρμακα και μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες παρενέργειες σε έναν οργανισμό που είδη πάσχει.
      Πιστεύω ότι η λήψη αφεψημάτων για προληπτικούς λόγους ωφελούν, αλλά για ορισμένα βότανα είναι αναγκαία η καθοδήγηση του Γιατρού.
      Για να ενημερωθούμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων μπορούμε να ανατρέξουμε στην βιβλιογραφία που υπάρχει, με τις μελέτες του Ιπποκράτη, του Θεόφραστου, του Διοσκουρίδη κ.α.
      Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν ο ασθενής ενδιαφέρεται για αυτές τις φυσικές μεθόδους θεραπείας καλύτερα να συμβουλευτεί έναν ειδικό και στην προκειμένη περίπτωση, έναν Ομοιοπαθητικό ΓΙΑΤΡΟ. Και τονίζω Γιατρό καθώς υπάρχουν Ομοιοπαθητικοί που είναι πρακτικοί και όχι γιατροί...

      Διαγραφή
    2. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ. ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΤΟ 2000. ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΜΟΝΑΔΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 16). ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 40 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΓΙΑ ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Τηλεφωνικό κέντρο 213 2060800 210 7456000 Τηλέφωνο Ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία 1535 Τηλέφωνο Ραντεβού στα Απογευματινά Εξωτερικά Ιατρεία 213 206 1458 213 206 1459

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστούμε αγαπητέ Παναγιώτη για την πληροφορία και την συμπαράσταση στον αναγνώστη. Χαίρε και Υγίενε!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΛΕΜΦΩΜΑ NO HOGKIN
    ΤΟ 2005-06 ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ φίλε Ανώνυμε για την πολύτιμη πληροφορία η οποία ελπίζω να φθάσει ειδικά στους ανθρώπους που ταλαιπωρεί αυτή η ασθένεια! Ο Θεός να σου το ανταποδώσει!
    Χαίρε και Υγίενε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ έγινε μια παρουσίαση ενός προϊόντος. Όποιος δεν θέλει ή δεν το πιστεύει ας μην το αγοράσει.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μύκητες (τα μανιτάρια) μας χάρισαν άπειρες εφαρμογές στην σύγχρονη ιατρική. Όπως την πενικιλίνη, τα αντιβιοτικά και όχι μόνο. Μέχρι και το 1995, 6 από τα 20 πιο καλοπουλημένα και πιο συνήθη φαρμακευτικά σκευάμσματα στην αγορά παγκοσμίως, είχαν ως βάση προέλευσης κάποιον μύκητα (μανιτάρι). Τα μανιτάρια είναι πασίγνωστα για τις ιατροφαρμακευτικές τους εφαρμογές από αρχαίους χρόνους, αλλά και για τις επιβλαβείς. Δεν είναι μόνο το γανώδερμα. Είναι η Lentinula, το Ganoderma, το Cordyceps Sinensis που θεωρείται πανάκεια και σε μια δεκαετία ανέβηκε η τιμή του 900% στην παγκόσμια αγορά. Και πολλά άλλα.

    Το να απορρίπτει κανείς κάτι είναι δικαίωμά του. Όμως η άγνοια είναι πολύ κακός σύμβουλος, ιδιαίτερα όταν πάει πακέτο με την προκατάληψη. Τότε ο άνθρωπος αντί να εξαπατηθεί από τους εμπόρους, ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ, και είναι πολύ χειρότερο. Εδώ οι σύγχρονοι γιατροί και επιστήμονες άρχισαν να αποδέχονται τις ευεργετικές ιδιότητες συγκεκριμένων βοτάνων και να συστήνουν όσο γίνεται πιο αβλαβή (φυσικά) προϊόντα (τουλάχιστον όσοι δεν κάνουν ρεκλάμα, δεν παίρνουν φακελάκι, και ξέρουν κάτι παραπάνω). Αλλά σε αυτήν τη χώρα ό,τι δηλώσει κανείς πως είναι, ή ακόμη χειρότερα, ό,τι νομίσει ότι είναι, γίνεται. Γεμίσαμε ειδήμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γανόδερμα έχει πράγματι αυτές τις ιδιότητες...Μια αναζήτηση στο internet θα πείσει... Είναι άλλωστε αναγνωρισμένο σαν ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα από τον FDA για αυτούς που γνωρίζουν...
    Τώρα για αυτούς που πριν προλάβουν να δούν, να ψάξουν, να αναλύσουν κλπ κατακρίνουν αμέσως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπουν παντού συνομωσίες. Αν όλα τα προϊόντα είναι κακά επειδή κάποιοι τα εμπορέυονται δεν θα έπρεπε να ψωνίζουμε τίποτα στην ζωή μας...Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε στο super market για να πάρετε κάτι που κάνει καλό στον εαυτό σας πχ οδοντόκρεμα μην την πάρετε... κάποιοα παγκόσμια συνομοσία κρύβεται από πίσω για να φάει αποκλειστικά και μόνο τα δικά σας λεφτά...Α... και παρεμπιπτώντος αν κάτι πράγματι δεν θα έπρεπε να πάρετε δεν είναι το γανόδερμα αλλά η κοινή οδοντόκρεμα καθόσον το φθόριο που περιέχει είναι κίνδυνος θάνατος... Αλλά για αυτά δεν λέτε τίποτα... απλά είστε οι τύποι τον ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει η μαύρη αντίδραση... έτσι... γιατί έτσι είστε γεννημένοι!
    Και κάτι ακόμα... Λένε πώς κάποιο φρούτο της μεσογείου που ευδοκιμή στην χώρα μας με πορτοκαλί χρώμα (νομίζω πώς το λένε πορτοκάλι!) ότι έχει προληπτικές ιδιότητες όσον αφορά το κοινό κρυολόγημα αλλά και ότι γενικότερα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με έρευνες λένε ότι αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αρκετά μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C... Τι να πώ δεν ξέρω... Ψάξτε το λίγο γιατί μπορεί να είναι υπερβολές.
    Αγαπητοί μαυροαντιδρασάκηδες το ότι ένα μανάβης-έμπορος είναι άθλιος είναι τραγικός εινια κι εγώ δεν ξέρω τι και σκοπός του είναι να βγάλει κέρδος και μόνο (αλήθεια ποιος άλλος είναι ο σκοπός του εμπορίου;) αυτό δεν σημαίνει ότι τα πορτοκάλια του σταματάνε να έχουνε βιταμίνη C. ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή φίλη ανώνυμη,
    όλες αυτές οι παθήσεις οι οποίες σε ταλαιπώρησαν και θεραπεύτηκαν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου, παραπέμπουν σε στρεσογόνες καταστάσεις συναισθηματικής φόρτισης που λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι βιώνουμε ή έχουμε βιώσει.

    Δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρατηρώ και την διαφήμιση που γίνεται και διαμέσου σχολίων αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες για την εξής πληροφορία την οποία μπορούν να διασταυρώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή:
    Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες η δράση των βιταμινών και των συμπληρωμάτων διατροφής, εξουδετερώνεται όταν λαμβάνεται ταυτόχρονα με ΚΑΦΕ, ΣΟΚΟΛΟΤΑ-ΚΑΚΑΟ, ή ΑΛΚΟΟΛ. Οι γιατροί δε συνιστούν στον ασθενή ή το άτομο που έχει την ανάγκη οποιουδήποτε συμπληρώματος, να το λαμβάνει με μία διαφορά τουλάχιστον δύο ωρών πριν η μετά την κατανάλωση των ουσιών που προανέφερα. Μέχρι και το χαμομήλι πρέπει να καταναλώνεται με μία διαφορά μίας ώρας τουλάχιστον πριν ή μετά τον καφέ. Αυτήν την πληροφορία την έχω διασταυρώσει με γιατρούς τόσο της συμβατικής όσο και της ομοιοπαθητικής ιατρικής.
    Επομένως η ευεργετική δράση του σκευάσματος με το γανόδερμα με καφέ προφανώς δεν οφείλεται στις ευεργετικές ιδιότητες του βοτάνου καθώς εξουδετερώνονται από την καφεΐνη, αλλά σε κάποιες άλλες δραστικές ουσίες τις οποίες οι παρασκευαστές δεν αποκαλύπτουν. Και μην σας φανεί περίεργο αν στο μέλλον προκύψει σάλος με τις παρενέργειες αυτού του σκευάσματος...
    Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά συνιστώ την συμβουλή γιατρού, πριν την κατανάλωση όλων αυτών των πολυδιαφημιζόμενων θαυματουργών σκευασμάτων.
    Οι ομοιοπαθητικοί γιατροί οι οποίοι δεν είναι αντίθετοι στα συμπληρώματα διατροφής δεν προτείνουν αυτό το σκεύασμα αλλά το αντίθετο!
    Έχω ακούσει και άλλους ανθρώπους να λένε ότι έχουν χάσει βάρος πίνοντας αυτό το σκεύασμα με το γανόδερμα, κατά την γνώμη μου όμως οφείλεται σε άλλες δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις έχουν στον οργανισμό που τις έχει καταναλώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ τα φάρμακα που μας δίνουν οι γιατροί δεν ξέρουμε τι έχουν μέσα κ το πόσες πολλές παρενέργειες έχουν,όλα τα μετράνε με το χρήμα κ όχι με τον πόνο

      Διαγραφή
    2. Ιωάννης Σ. Κιούσης9 Μαΐου 2016 στις 2:24 μ.μ.

      Ιφιγένεια, καλησπέρα,

      Μερικές σκέψεις - παρατηρήσεις - ερωτήσεις σχετικά με κάποια σχόλια σου :

      Σχόλιο Νο 1 : Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες η δράση των βιταμινών και των συμπληρωμάτων διατροφής, εξουδετερώνεται όταν λαμβάνεται ταυτόχρονα με ΚΑΦΕ

      => η απάντηση μου : μπορείς, σε παρακαλώ, να μου υποδείξεις αυτές τις επιστημονικές έρευνες ;

      Θα το εκτιμούσα εάν παρέθετες ενεργό σύνδεσμο προς αυτές τις μελέτες.

      Εάν δεν μπορείς να βρεις ενεργό σύνδεσμο, τότε να παραθέσεις τα εξής :
      1. ερευνητής/ες,
      2. ημερομηνία δημοσιεύσεης,
      3. τίτλο

      Εάν δεν δοθούν οι πηγές, δεν υπάρχει απολύτως καμία ουσία να ανταλλάξουμε απόψεις.

      Σχόλιο Νο 2 : Οι γιατροί δε συνιστούν στον ασθενή ή το άτομο που έχει την ανάγκη οποιουδήποτε συμπληρώματος, να το λαμβάνει με μία διαφορά τουλάχιστον δύο ωρών πριν η μετά την κατανάλωση καφέ. Αυτήν την πληροφορία την έχω διασταυρώσει με γιατρούς τόσο της συμβατικής όσο και της ομοιοπαθητικής ιατρικής.
      => η απάντηση μου : η προσωπική μου εμπειρία από αναφορές πελατών μου δείχνει ότι ο καφές με γανόδερμα μπορεί να λαμβάνεται χωρίς κανένα πρόβλημα από ανθρώπους που κάνουν ομοιοπαθητική

      Σχόλιο Νο 3: Επομένως η ευεργετική δράση του σκευάσματος με το γανόδερμα με καφέ προφανώς δεν οφείλεται στις ευεργετικές ιδιότητες του βοτάνου καθώς εξουδετερώνονται από την καφεΐνη, αλλά σε κάποιες άλλες δραστικές ουσίες τις οποίες οι παρασκευαστές δεν αποκαλύπτουν.
      => η απάντηση μου : Αρα, οι παρασκευαστές έχουν βρει μία τόσο αποτελεσματική ουσία και αντί να την διαφημίσουν... την αποκρύπτουν...

      Για ποιο λόγο ;
      Μπορείτε να μου εξηγήσετε το σκεπτικό σας ;

      Σας ρωτάω διότι εάν ήμουν εγώ παρασκευαστής και είχα βρει μία ουσία με τέτοια δράση, όχι μόνο δεν θα την απέκρυπτα αλλά θα την διαφήμιζα όσο το δυνατόν περισσότερο.

      Σχόλιο Νο 4 : Και μην σας φανεί περίεργο αν στο μέλλον προκύψει σάλος με τις παρενέργειες αυτού του σκευάσματος...
      => η απάντηση μου : σάλος θα προκύψει λόγω του ότι πλέον το Γανόδερμα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και εμφανίζονται στην αγορά κάθε καρυδιάς καρύδι.
      Το σημαντικό είναι ο καταναλωτής να προμηθεύεται καφέ με γανόδερμα από εταιρείες - παραγωγούς - εμπόρους - πηγές - σημεία πώλησης που να μπορεί να προμηθευτεί.

      Σχόλιο Νο 5: Έχω ακούσει και άλλους ανθρώπους να λένε ότι έχουν χάσει βάρος πίνοντας αυτό το σκεύασμα με το γανόδερμα, κατά την γνώμη μου όμως οφείλεται σε άλλες δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις έχουν στον οργανισμό που τις έχει καταναλώσει.
      => η απάντηση μου : το γανόδερμα αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και ενισχύει τον μεταβολισμό και, ως εκ τούτου, μία πιθανή αναμενόμενη αντίδραση είναι χαθούν και λίγα κιλά. Ωστόσο, το να λαμβάνει κάποιος μόνο καφέ με γανόδερμα με στόχο να χάσει πολλά κιλά, πιθανότατα η προσπάθεια του θα στεφθεί με αποτυχία.
      Αυτό βασίζεται σε εμπειρίες πελατών μου

      Διαγραφή
  9. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις αυτήν την ιστοσελίδα για να διαφημιστείς Αθανάσιε Γαλανόπουλε, θα διαγράψω και την ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΟΚ: Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!
    Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν....
    Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
    Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
    Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
    Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για σας παιδιά......Εγω έχω μείνει παγωτό με αυτό το γανοδερμα τι να σας πω.....τα λόγια δεν περιγράφουν αυτό που ζω,δεν βρίσκω λέξεις.από τα 4 πάσχω από ινομυαλγια είναι πόνος στα κόκαλα των ποδιών κ τον τελεφτεο χρόνο πονούσα κ στα χέρια.....εδώ κ πέντε χρόνια παιδευομαι με κύστη ωοθηκης εγχείριση θεραπείες αλλά τίποτα τώρα θα ξανα έμπαινα για χειρουργείο γιατί ο τελευταίοΣ υπέρηχος έδειξε ότι είχε μεγαλώσει το γλίτωσα όμως το μαχαίρι γιατί όταν μου ξανά έκαναν χτες υπέροχο είχε μικρύνει κατά πολύ κ δεν χρειαζόταν χειρουργιο γιατί μου είπε ο γιατρός ότι το απορροφά ο οργανισμός με 20 μέρες που κάνω θεραπεία με γανοδερμα σε χάπια,σπιρουλινα κ τον καφέ από γανοδερμα κ ένα αλο που λέγετε νονι μου φεύγει η κύστη,δεν έχω πονοκέφαλο,δεν με πονάνε τα πόδια,δεν βαριέμαι,έχω όρεξη για ζωή.....σε 1,5 μήνες θα ξαναπάω για υπέροχο κ θα σας πω τα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι.

      Το Γανόδερμα Λούσιντουμ συνεισφέρει στην Ινομυαλγία.

      Το 2015 διενεργήθηκε μία μελέτη (64 γυναίκες - 6 εβδομάδες) ώστε να αξιολογηθούν οι επιδράσεις του Γανόδερμ Λούσιντουμ σε άτομα που πάσχουν από ινομυαλγία

      Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Γανόδερμα Λούσιντουμ βελτίωσε με σημαντικά την αερόβια αντοχή, την ταχύτητα κίνησης, και ευελιξία των κάτω άκρων.

      Για όσους θέλουν να το επιβεβαιώσουν, ο πλήρης τίτλος της μελέτης είναι :
      Nutr Hosp. 2015 Nov 1;32(5):2126-35. doi: 10.3305/nh.2015.32.5.9601. GANODERMA LUCIDUM IMPROVES PHYSICAL FITNESS IN WOMEN WITH FIBROMYALGIA. Collado Mateo D1, Pazzi F2, Domínguez Muñoz FJ3, Martín Martínez JP4, Olivares PR5, Gusi N6, Adsuar JC4.

      Διαγραφή
  12. οι αρχαίοι ελληνες με τι γιατρευοταν με φάρμακα η βότανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ..ΠΑΡΤΕ ΚΑΦΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ..ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ..ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΝ ΟΣΟ Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙ..ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ.ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΛΛΑΙΣΙΑ Η ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ..ΠΑΡΤΕ ΞΥΛΛΟ ΟΞΙΑΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΜΥΚΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ Η REISHI.ΚΑΙ ΝΟΝΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ,ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΝΙ ΒΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΠΥΚΩΜΕΝΟΙ ΧΥΜΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ(ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ..!!ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ=ΠΗΧΤΗ=ΖΕΛΑΤΙΝΗ=ΖΕΛΕ ΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ...ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΟΙ...ΠΑΡΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΖΕΛΑΤΙΝΗ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΘΑΜΑΘΤΟΥΡΓΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις δίκιο αγαπητέ Ανώνυμε! και όσον αφορά την ζελατίνη η οποία πουλιέται πανάκριβα στα σκευάσματα Κολλαγόνου, το γνωρίζω κι εγώ από γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον μυκητα που τον βρισκεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχετικά με το σχόλιο του ανώνυμου στις 12/1/2014, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες σκέψεις:

    - Πριν προμηθευτεί κάποιος «χύμα» γανόδερμα, θα ήταν καλό να εξετάσει κάποιους παράγοντες γιατί επηρεάζουν την συνολική αποτελεσματικότητα που θα έχει το Γανόδερμα . Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα είδη του μανιταριού Γανόδερμα αλλά και στην κατεργασία του:

    1. Είδη Γανοδέρματος:
    Υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη γανοδέρματος. Γνωρίζει ο καταναλωτής ή ο οποιοσδήποτε εμπορεύεται το γανόδερμα, ποια από αυτά έχουν αποδείξει τις καλύτερες ιδιότητες;

    2. Διαδικασία κατεργασίας μανιταριού:
    Η θρεπτική αξία που έχει το Γανόδερμα σε ακατέργαστη μορφή, χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, δεν είναι τόσο υψηλή.
    - Στο εμπόριο, το χύμα γανόδερμα έχει αλεστεί όλο μαζί χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι λιγότερο θεραπευτικές ίνες. Επίσης, κατά την διάρκεια του "αλέσματος" αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στην τελική ποιότητα που θα έχει το Γανόδερμα.
    - Για να έχει κάποιος τα μέγιστα οφέλη από την κατανάλωση Γανοδέρματος απαιτείται ψυχρή κατεργασία (όχι με ζεστό ή καυτό αέρα) ώστε να μην καταστρέφεται μέρος των θρεπτικών συστατικών.

    Ο απλός καταναλωτής γνωρίζει με ποιο τρόπο έχει κατεργαστεί το μανιτάρι που θέλει να προμηθευτεί;
    Και στην περίπτωση που επιλέξει να το κατεργαστεί μόνος του, γνωρίζει την διαδικασία της ψυχρής κατεργασίας;

    Αυτά είναι μερικά από τα χρήσιμα ερωτήματα, τα οποία χρειάζεται να εξετάσει ο καθένας γιατί ο σωστά και σφαιρικά ενημερωμένος άνθρωπος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ορθής κρίσης.

    Φιλικά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικα να τ παρω κ απο που βοηθεια παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το εάν θα ξεκινήσετε την γανοθεραπεια εξαρταται από εσάς.

    Είναι πολύ σημαντικο, πρώτα να ενημερωθείτε για τα 5 σταδια δράσης της γανοθεραπειας, τις αναμενομενες αντιδράσεις του οργανισμού σας, να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας (κατά προτιμηση που να γνωριζει και να εφαρμόζει την εναλλακτική ιατρική) και κατόπιν να κρίνετε μόνος σας.

    Το ζητούμενο είναι η σωστή και σφαιρικη ενημερωσηπιθανότητες ορθής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πριν ξεκινήσει κάποιος να καταναλώνει το γανόδερμα, χρειάζεται να λάβει υπ'όψιν και την προτεινόμενη δοσολογία για την περίπτωση σου.

    Άλλη είναι η δοσολογία για υγιείς και άλλη για τις εκάστοτε διαταραχές
    Ας μην το παραβλέπουμε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
    Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!
    ganoderma,γανοδερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το Γανόδερμα να λαμβάνεται με προσοχή από ασθενείς :
    - που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις οργάνων
    - που λαμβάνουν φάρμακα με αντιπηκτικές ιδιότητες για το αίμα και
    - που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις (ιδίως εάν λαμβάνουν παράλληλα με το Γανόδερμα και άλλα φάρμακα με αντι-αιμοπεταλιακή δράση. Εάν κάποιος λαμβάνει επιπρόσθετα simvastatin, montelukast ή κάποιο αντιπηκτικό, μια λογική προφύλαξη θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση του Ganoderma lucidum για 7 ημέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το γανοδερμα σε σκονη μπορω να τα βαλω πανω σε μια φετα με μελη η να το βαλω μεσα σε λιγο γιαουρτι;
    Αυτο το ρωταω γιατι μου ειπανε οτι το γανοδερμα πινεται σαν τσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Το Γανόδερμα σε σκόνη μπορείτε να το βάλετε πάνω σε μία φέτα με μέλι (χωρίς βούτυρο).
      - Να μην το βάλετε στο γιαούρτι γιατί το καταστρέφετε
      - εάν το πιείτε ως τσάι, φροντίστε το νερό να μην έχει βράσει (να είναι απλά ζεστό) διότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν σημαντικό μέρος των ιδιοτήτων που έχει το Γανόδερμα
      - το ιδανικό, πάντως, είναι να λαμβάνετε το Γανόδερμα είτε σκέτο είτε σε κάποιο ρόφημα ή χυμό διότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε την καλύτερη δυνατή απορρόφηση.

      Διαγραφή
  23. Ὥραῖα ὅλα αὐτὰ καὶ τὰ ἀσπάζομαι πλήρως. Θὰ κάμω ἔνα μικρὸ σχόλιο καθόλου ἄσχετο ὅπως ἴσως φανῆ.
    Γράφετε ὅτι ἡ λέξις Γανόδερμα προέρχεται ἀπὸ τὰ ἀρχαῖα ἑλληνικὰ καὶ σημαίνει...κλπ..
    ΛΑΘΟΣ!
    Ἁπλῶς θὰ ἔπρεπε νὰ γράφετε ὅτι ἡ λέξις Γανόδερμα εἶναι ἑλληνική καὶ σημαίνει....κλπ., διότι ἡ φρᾶσις "προέρχεται ἀπὸ τὴν ἀρχαία ἑλληνικὴ" εἶναι δηλωτική ὅτι ἡ λέξις εἶναι ξένη πρὸς τὴν Ἑλληνικὴν γλῶσσαν ἐνῶ αὐτὴ (ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα) εἶναι ἡ ἴδια καὶ ἀμετάβλητος ἀνὰ τὰς χιλιετίας
    Αὐτὰ πρἐπει νὰ τὰ προσέχουμε διότι μᾶς ἔχουν - μαζὶ μὰ ἄλλα - "ἐμφυτευθεῖ"μετὰ τὸ 1830. Προκαλῶ οἱονδήποτε ὅπως μοῦ παρουσιάσει ἔστω καὶ μίαν μόνον παράγραφον πρὶν τὴν ὡς ἄνω χρονολόγησιν περιέχουσαν φρᾶσεις ὅπως "ἀρχαῖα ἑλληνικά", "'αρχαῖοι Ἕλληνες", ἀρχαία Ἑλλὰς".
    Τὰ "ἐμφυτεύματα" αὐτὰ ἀποσκοποῦν εἰς τὴν ἀποκοπὴν τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους ἀπὸ τὰς πολιτιστικάς καὶ φυλετικάς του ρίζας, διότι ἡ Ἑλληνικότης εἶναι μία συνεχὴς καὶ ἀδιαίρετος ἀπὸ καταβολῆς Ἑλληνικοῦ ἔθνους μέχρι σήμερον!
    Καὶ ἐμεῖς ὑποτεταγμένοι ἀκρίτως τὰ ἀσπαζόμεθα.
    Ὑπερβάλλω;;
    Ἄν τὸ νομίζετε ἀναζητήσατε τὸ δόγμα Κίσσινγκερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
    Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!
    Καφες με γανοδερμα,ganoderma,γανοδερμα,προιοντα με γανοδερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...