Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Με αμείωτη ένταση εξαπλώνεται η οργή των μουσουλμάνων στο Λίβανο και το Σουδάν

RT News 123
14 Σεπτεμβρίου 2012

Αρκετές εκατοντάδες Λιβανέζοι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν χθες και σήμερα στην πόλη της Τρίπολης, καίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες σε ένδειξη οργής για μια ερασιτεχνική κινηματογραφική παραγωγή των ΗΠΑ που σκηνοθέτησε Ισραηλινός. Όπως φαίνεται στο τρέιλερ της αμφιλεγόμενης ταινίας , στην ταινία σατιρίζεται ο προφήτης του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Στους δρόμους της Τρίπολης ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας χθες, Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι κάτω από 1.000 πολίτες πήραν μέρος στη διαδήλωση.

Στην ίδια πόλη, ωστόσο, σήμερα το μεσημέριδιαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε εστιατόριο της αμερικανικής πολυεθνικής αλυσίδας "Kentucky Fried Chicken". Στα επεισόδια υπήρξαν βίαιες συμπλοκές, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται, καίγοντας και άλλες επιχειρήσεις αμερικανικών συμφερόντων. Οι αρχές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για τουλάχιστον ένα νεκρό και 25 τραυματίες.
Εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονται ακόμη και τώρα στους δρόμους σε διάφορες πόλεις, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα και διαμαρτυρόμενοι εναντίον της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στον Λίβανο. Ανάμεσα στα συνθήματα των διαδηλωτών ακούστηκε το"Έξω ο Πάπας από τη χώρα μας"!

Όπως και σε άλλες αραβικές χώρες, οι διαδηλωτές κρατούν μαύρα πανό με το παραδοσιακό ισλαμικό ρητό: "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του". Αρκετοί αγανακτισμένοι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, ενώ φώναζαν "Ο Θεός είναι μεγάλος!"

Μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Σιδώνας, στις νότιες μεσογειακές ακτές του Λιβάνου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οργισμένοι άνδρες και γυναίκες κρατούσαν αφίσες με συνθήματα όπως "Ελευθερία δεν σημαίνει προσβολές προς τη θρησκεία" και "Ποιοί είστε, αχρείοι, που προσβάλλετε ό, τι χρηστό υπάρχει για τον άνθρωπο";
Στην πρωτεύουσα του ΣουδάνΧαρτούμ, η αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλε στη Γερμανική Πρεσβείακατέβασε το έμβλημά της και τη γερμανική σημαία και έβαλε μια ισλαμική στη θέση της.

Ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει ότι η πρεσβεία της χώρας του στο Σουδάν δέχθηκε επίθεση και μέρος του κτιρίου κάηκε από την πυρκαγιά που έβαλαν οι οργισμένοι διαδηλωτές, οι οποίοι έκαψαν επίσης αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων στην περιοχή γύρω από την πρεσβεία.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters ότι αφού οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στον αυλόγυρο του κτιρίου, έβαλαν φωτιά στην κεντρική είσοδο. 

Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπ. Εξωτερικών, το κτίριο είχε εκκενωθεί πριν αρχίσουν οι διαδηλώσεις και όλο το προσωπικό είναι καλά και σε ασφαλή τοποθεσία.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διαδηλωτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από την Bρετανική πρεσβεία και φωνάζουν συνθήματα. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν φθάσει στην περιοχή και η κατάσταση είναι ακόμα υπό έλεγχο.

Ο Λίβανος και το Σουδάν είναι μόνο δύο από τις χώρες στις οποίες έχει ξεσπάσει κύμα οργής από την Τρίτη, με αφορμή την αντι-ισλαμική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων". Τα πιο βίαια επεισόδια μέχρι στιγμής σημειώθηκαν στην Λιβύη, όπου όχλος οπλισμένων ισλαμιστών σκότωσε τον Αμερικανό πρόξενο στην Βεγγάζη και 3 άλλα μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μιας οργανωμένης επίθεσης στο Προξενείο των ΗΠΑ.

Επίσης, την Πέμπτη, μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ στην Υεμένη τουλάχιστον 4 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών μετά την εισβολή εκατοντάδων πολιτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.
Σιδώνα, νότιος Λίβανος, χθες (13/09): Υποστηρικτές του σουνίτη μουσουλμάνου ηγέτη των Σαλαφιστών, Ahmad al- Assir, καίνε μια ισραηλινή και μια αμερικανική σημαία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της κυκλοφορίας μιας ταινίας που θεωρούν βλασφημία εναντίον του Ισλάμ και προσβολή για τον προφήτη Μαωάμεθ.
Τρίπολη, βόρειος Λίβανος, χθες (13/09): Μουσουλμάνοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας εναντίον της αμερικανικής ερασιτεχνικής παραγωγής "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων".


Τρίπολη, σήμερα το μεσημέρι (14/09): Το εστιατόριο της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας αμερικανικών συμφερόντων "Kentucky Fried Chicken" έχει παραδοθεί στις φλόγες.



Χαρτούμ, Σουδάν, σήμερα το απόγευμα: Πλήθος μουσουλμάνων έχει συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας, μέρος του οποίου έχει ήδη καεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...